Rocafort ja és un poble més “amable” a 30 km/h

L'Ajuntament ha instal·lat aquesta setmana senyals del nou límit de velocitat per a afavorir la convivència i la seguretat de vianants i ciclistes

Guardar

Rocafort a 30
Rocafort a 30

Rocafort ja és un poble a 30 km/h. Aquesta setmana, l'Ajuntament ha instal·lat els senyals de límit de velocitat en tot el municipi, una mesura dirigida a afavorir la convivència i augmentar la seguretat de vianants i ciclistes, així com a reduir la contaminació i el soroll del trànsit rodat.

El regidor de Mobilitat, Rafael Ferrando, ha apuntat que el nou límit de velocitat és una aposta del Consistori per crear un poble “més amable” per als veïns, on es preserve la seguretat i la “supremacia” dels vianants.

Així mateix, s'han instal·lat senyals en els camins d'accés a l'horta que recorden que són vies que solament poden ser utilitzades per vehicles agrícoles, ciclistes i vianants, i no per la resta de trànsit.

Altres millores complementàries d'aquests dies han sigut l'ampliació de voreres, la instal·lació de ressalts i la pintura de senyalització horitzontal en diferents zones del municipi. Per la seua banda, les places d'aparcament reservades en la porta de l'Ajuntament, queden lliures a partir de les 15 hores, quan abans era a partir de les 20 hores.

El Consistori, així mateix, està realitzant un estudi per a millorar les places d'aparcament de PMR (Persones de Mobilitat Reduïda).

Una mesura avalada per informes tècnics

La reducció de velocitat va ser aprovada en el ple del mes de setembre. És una mesura avalada per informes tècnics i per la Policia Local que forma part d'un pla d'acció per a millorar la gestió del trànsit i afavorir la seguretat i la convivència entre vianants, ciclistes i la resta de vehicles, que inclou també el canvi de sentit de diversos carrers del municipi.

Aquestes decisions són també conseqüència del procés de participació ciutadana desenvolupat l'any passat en el qual els veïns van opinar sobre quins aspectes de la mobilitat podien millorar en la localitat, així com d'informes tècnics encarregats per l'Ajuntament per a diagnosticar la situació del trànsit a Rocafort i dissenyar solucions de millora.

Nova carretera per a desviar el tràfic des de Montcada

Per la seua banda, el projecte d'obra per a adequar el camí Palmar-Camarena perquè siga una connexió directa des de Montcada fins a l'autovia, que evitaria que uns 9.000 vehicles travessaren cada dia Rocafort, podria estar disponible el pròxim mes, segons ha informat la Diputació de València. Aquesta intervenció és important per a Rocafort, ja que alleujaria considerablement la càrrega diària de trànsit que suporta el municipi.
Destacats