Rocafort en Verd: conscienciació i participació per a un medi ambient sostenible

Guardar

Rocafort en verd
Rocafort en verd

L'Ajuntament de Rocafort impulsa la segona edició de 'Rocafort en verd', un programa d'activitats de conscienciació sobre el medi ambient, la sostenibilitat i la naturalesa, que comença demà dimecres i es desenvolupa durant les pròximes setmanes.

Per segon any consecutiu, la iniciativa promou una relació amable i uns hàbits respectuosos de la ciutadania amb l'entorn natural a través de trobades, tallers i activitats formatives i cíviques. D'aquesta forma, la regidoria de Medi ambient, juntament amb altres agents socials, centres escolars i associacions i organitzacions de Rocafort i València, vol conscienciar i implicar a les famílies en la protecció del medi ambient i sensibilitzar sobre l'ús responsable de l'espai natural.

Rocafort en verd és un símbol de trobada ciutadana, de conscienciació per transformar entre tots un futur compartit i sostenible. Millorem respecte a l'any passat amb un programa més variat i extens que augmenta les col·laboracions. En aquesta ocasió s'han implicat en l'organització del programa quatre regidories i mitja dotzena d'entitats cíviques”, ha apuntat el regidor de medi ambient, Eduard Comeig.

El programa comença deme amb una xarrada sobre obesitat i alimentació sostenible a càrrec d'AVEYPA (Associació Valenciana per a l'Estudi i Prevenció de l'Arteriosclerosi) i l'Ajuntament de València. Dissabte, per la seua banda, serà la presentació del pla municipal de control de les colònies felines; i, el dia 25, hi haurà una xarrada de CTL sobre el control de la mosca negra i el mosquit tigre.

Al maig, el 13, se celebrarà el Dia de la de la bicicleta amb un passeig i un taller infantil en col·laboració amb el Club Ciclista de Rocafort i Trenkaklosques. A continuació, el dia 16 hi haurà una xarrada d'Andreu Escrivà, especialista al medi ambient, sobre canvi climàtic; i, el 17, es commemorarà el Dia del Reciclatge amb tallers en els centres escolars, que es repetirà el 28, tots dos a càrrec d'Ecoembes.

Al juny, el dia 3, l'artista Cuca Balaguer impartirà un taller infantil de manualitats amb material reciclat; el 5 hi haurà una xarrada de l'EMTRE (Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus) sobre la taxa TAMER; i, el 22, serà el torn d'un taller de “risiclatge” que combina conscienciació i humor per ressaltar la importància del reciclatge, a càrrec d'Ecoembes.

Destacats