Rocafort aprova els pressupostos de 2019 sense vots en contra

El pressupost ascendeix a 6,2 milions d'euros, un 7,13% més que l'exercici anterior

Guardar

Ple novembre 1
Ple novembre 1

Per primera vegada en la història democràtica de Rocafort, anit el ple va aprovar uns pressupostos sense vots en contra. Amb el vot favorable de tots els grups polítics (PSOE, Compromis, Guanyem, IxR i Ciutadans) i l'abstenció dels 3 regidors del PP, l'Ajuntament va donar llum verda als comptes públics per a 2019.

L'Alcalde, Víctor Jiménez Bueso, va agrair a tots els grups polítics el seu suport a uns pressupostos que serviran, en la seua opinió, per a “crear més d'un centenar de noves ocupacions, augmentar les inversions, millorar serveis públics com la neteja viària i la recollida de residus, i elevar els nivells de protecció per a les famílies més vulnerables”.

Per tercer any consecutiu, Rocafort aprova els comptes sense deute públic. “Ens mantenim fidels a la nostra política d'augmentar les inversions sense endeutar l'Ajuntament, perquè sabem que una gestió eficient és el millor llegat que podem deixar en el nostre poble”, va apuntar Jiménez. El pressupost per a 2019 ascendeix a 6,2 milions d'euros, un 7,13% més que l'exercici anterior.

“Els pressupostos consoliden la nostra política de despeses i augmenten la inversió. Millorem els serveis públics i l'atenció social per a atendre a les famílies més vulnerables. Aquests comptes tanquen una legislatura en la qual hem treballat pensant en tots els veïns, en la convivència i a aconseguir un Rocafort ‘més amable’, i especialment a augmentar els nivells de protecció per a les famílies amb necessitats específiques”, va apuntar l'alcalde i responsable d'Hisenda. Els comptes de 2019 augmenten totes les partides de despesa i d'inversió, a excepció del capítol dedicat als salaris de l'equip de Govern, que descendeixen.

La promoció econòmica i els plans d'ocupació són un aspecte central de la política municipal. Per açò, l'Ajuntament continuarà apostant per diferents programes per a facilitar la inserció laboral de persones de col·lectius desfavorits i en desocupació. El Consistori destina l'any que ve 303.500€ a la Borsa d'Ocupació Local (BEL), un 15% més que l'exercici anterior, la qual cosa permetrà contractar almenys a 8 persones més, arribant fins a les 70 persones. Dins dels diferents programes, l'Ajuntament crearà més d'un centenar de noves contractacions laborals en diferents modalitats.

La resta de plans de promoció econòmica tindran continuïtat, entre els quals destaca la millora d'ajudes per als autònoms que comencen un negoci, que passen a tenir subvencions d'entre 800 i 1500€.

Millors serveis públics i atenció social

El Consistori dedicarà 488.000€ per a l'acció social i millorar l'atenció dels col·lectius més vulnerables. L'alcalde va recordar que aquesta és una inversió “prioritària” per a l'Ajuntament ja que hi ha prop d'un centenar de famílies en situació d'exclusió a Rocafort que necessiten de l'assistència dels serveis socials, que a més permetrà continuar la resta de plans socials municipals.

L'any que ve també entrarà en vigor el nou servei de recollida de residus i de neteja viària, més eficaç, amb més personal i modernitzat, amb una partida d'uns 450.000€. També es dediquen 219.000€ per a la conservació i prevenció de les vies públiques, s'incrementa un 82% la partida per a activitats de la tercera edat i un 122% la d'equipaments per a l'Escoleta Infantil Municipal, i es consolida l'aposta perquè Rocafort siga un referent cultural amb una programació de qualitat.

A més amés, les ajudes del denominat “xec bebè” també es milloren, i passen dels 300 als 400€ per cada nou naixement.

Tercer any amb deute zero

Per tercer exercici consecutiu, els comptes de 2019 són també les més sanejats, després que a la fi de 2016 l'Ajuntament pagara tot el deute acumulat de governs anteriors. Un deute públic que, al maig de 2011, a l'inici de la passada legislatura, ascendia a 2,7 milions d'euros.
Destacats