Escola Valenciana critica "la desaparició" del valencià de l'espai públic de Rocafort i presentarà una queixa

Guardar

ROCAFORT
ROCAFORT

Escola Valenciana ha criticat "la desaparició" del valencià de l'espai públic de la localitat de Rocafort (València) i ha anunciat que presentarà una queixa a l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat.

L'entitat reprova "l'incompliment tant de l'Estatut d'Autonomia valencià com de la Llei 4/1983 d'Ús i Ensenyament del (LUEV) per part del govern de Rocafort, que ha decidit eliminar el valencià de la vida pública" en fer-lo "desaparéixer de tota la retolació pública, a més de les comunicacions oficials del consistori".

Escola Valenciana i la Coordinadora pel Valencià Horta Nord consideren "inadmissibles aquests fets" i, per això, presentaran "una queixa tant a l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat Valenciana, com al mateix Ajuntament de Rocafort per aquesta vulneració del Decret 61/2017 d'Usos Lingüístics".

Recorda l'organització que la LUEV estableix, a més, que l'Ajuntament de Rocafort, com qualsevol altra administració local, "haurà de procedir segons els principis d'aquesta llei".

És a dir, l'Ajuntament de Rocafort "té l'obligació de fer efectiu l'ús del valencià en totes les comunicacions municipal i senyalització viària i complir així amb el dret de la ciutadania a ser informada per qualsevol mitjà de comunicació en la llengua pròpia", conclouen.

Destacats