Comunicat oficial de l'Ajuntament de Rocafort sobre la tradicional Dutà de Santa Bàrbara

Guardar

ROCAFORT
ROCAFORT

Davant les diferents versions que s'estan oferint, referent al succés ocorregut en la tradicional Dutà de Santa Bàrbara de Rocafort, el passat 1 de Setembre, amb motiu de les Festes Majors 2019 i la multitud de mitjans de comunicació que s'estan fent ressò de l'esdevingut, l'Ajuntament de Rocafort exposa que:

1. El ferit ja ha sigut donat d'alta i es troba a la seua casa, recuperant-sede les cremades amb les corresponents cures. Desitjant-li una ràpida recuperació després de l'esglai inicial posat que és el més important.

2. La imatge de Santa Bàrbara en cap moment es va incendiar ni va acabar embolicada en flames durant la processó. La flama d'un coet, va incendiar la caixa de fusta que portava un dels confrares, i els portadors de la Santa, espantats, van soltar el camina. La conseqüència de la caiguda va ser la fractura d'un dels braços de la imatge i una de les barres. Afortunadament, l'incident nomésva provocar cremades al confrare, quedant fora de perill la resta de confrares i el públic assistent.

3. Una vegada controlada la situació i veient que el ferit era atés per l'ambulància, sense córrer risc aparent, es va decidir prosseguir amb la Dutà de Santa Bàrbara fins a la casa de la Santa. Per tant, no és cert que la processó quedara immediatament suspesa.

4. La imatge ja està en procés de restauració per a retornar-la al seu estat anterior. I la Confraria de Santa Bàrbara ha oferit un document gràfic que reflecteix l'estat de la Santa després de tot el succeït.

5. L'Equip de Govern està molt satisfet amb l'esforç i dedicació de tots i cadascun dels Confrares de Santa Bàrbara per mantindre vives tradicions tan importants per al municipi de Rocafort com són la Dutà de Santa Bàrbara i l'espectacular Cordà.

6. L'acte comptava amb totes les mesures de seguretat necessàries. A més, els confrares des de la més absoluta responsabilitat i professionalitat, com no pot ser d'una altra manera, comptaven amb els carnets RGCRE i els tràmits en regla necessaris per al desenvolupament d'un acte d'aquestes característiques.

7. Malgrat que feia més de 40 anys que no succeïa cap contratemps d'aquestes característiques, l'Ajuntament de Rocafort, continuarà apostant per mantindre vives les nostres tradicions, des de la més absoluta responsabilitat en el compliment de la normativa vigent i extremant al màxim les mesures de seguretat necessàries en actes on la pólvora siga un dels elements principals.

#AyuntamientoDeRocafort#FiestasYTradiciones#Transparencia#Comunicación

Destacats