Rafelbunyol executarà 6 propostes dels ciutadans provinents dels pressupostos participatius

Guardar

rafelbunyol infografia
rafelbunyol infografia

Durant els darrers mesos l'Ajuntament de Rafelbunyol s'ha trobat immers en els seus primers pressupostos participatius, mitjançant els quals, el mateix veïnat ha decidit que s'han d'invertir 75.000 € del pressupost municipal de 2020.Finalitzada la fase de votacions ciutadanes el darrer 3 d'octubre i tenint en compte el nombre de vots obtinguts per cada proposta ciutadana, així com el seu cost d'execució, són 6 les propostes que el consistori podrà realitzar durant l'any vinent.

Propostes relacionades amb menors i adolescents han sigut les més avalades per la ciutadania, com la realització d'un projecte de patis inclusius i coeducadors, el qual encapçala la llista de les propostes més votades amb 134 vots, així com la millora de les instal·lacions del col·legi públic antic, amb 103 vots, i la creació d'un lloc per a joves i adolescents, proposta que ha obtingut 91 vots.

En un exercici de transparència i rendició de comptes, l'entitat municipal ha elaborat un 'Informe de resultats dels Pressupostos Participatius de Rafelbunyol 2019-2020', que ha posat a disposició de la ciutadania mitjançant la seua publicació en el Portal de Participació Ciutadana. A més, per tal d'explicar aquests resultats, el proper dimecres 23 d'octubre, a les 18.30 h, en la Sala d'Audiovisuals, l'Ajuntament realitzarà una reunió informativa dirigida a la ciutadania.

Fran López, alcalde de Rafelbunyol, ha manifestat la seua satisfacció amb aquesta primera edició de pressupostos participatius en la localitat: "Un dels principis de la nostra filosofia de govern és disminuir la distància que tradicionalment ha existit entre la ciutadania i les institucions i, sens dubte, ho estem aconseguint. Està sent molt gratificant comprovar com els veïns i veïnes estan cada vegada més empoderats com a ciutadans i ciutadanes i s'impliquen en la millora del poble. Són més de 100 les propostes ciutadanes que es van fer i, en aquest sentit, és important que la gent també sàpia que, a més de les 6 propostes que executarem l'any que ve amb els 75.000 € reservats a pressupostos participatius, es van presentar propostes molt bones i que han suscitat l'interés de l'equip de govern".

Destacats