Rafelbunyol, 365 dies contra la violència de gènere i masclista

Alicia Piquer, regidora d'Igualtat, afirma que "hem aconseguit que les víctimes sàpien que tenen un Ajuntament que està al seu costat les 24 hores de cada dia de l'any"

Guardar

Alicia Piquer, regidora d'Igualtat de Rafelbunyol
Alicia Piquer, regidora d'Igualtat de Rafelbunyol

Rafelbunyol ha preparat una sèrie d'activitats per a commemorar el 25 de Novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. Una jornada reivindicativa que en aquest municipi de l'Horta Nord es tracta de visibilitzar durant cada dia de l'any.

I és que com destaca la regidora d'Igualtat, Alicia Piquer, "aquests dies commemorem el 25N però des de Rafelbunyol treballem els 365 dies contra la violència de gènere. Totes les àrees i personal tècnic treballa tenint en compte la perspectiva de gènere i la importància de promoure una societat basada en la igualtat. Hem aconseguit que les víctimes sàpien que tenen un Ajuntament que està al seu costat les 24 hores de cada dia de l'any".

Tal com incideix Piquer, "malgrat ser un any complicat per a programar amb les restriccions derivades de la pandèmia, hem aconseguit la consecució de la meitat de les iniciatives del Pla Municipal contra la violència de gènere i masclista i moltes d'elles, recollides en l'eix de Prevenció, Sensibilització i Formació, encara continuen en marxa com la campanya 'Hola, necesito 19 para hoy' o 'Crida tu per ella'".

Rafelbunyol aplica, des de fa tres anys, un pla integral contra aquesta xacra social, sent un dels pocs municipis en els quals s'ha impulsat. Durant aquest temps s'està treballant en el compliment de les 98 iniciatives que recull aquest pla pluriennal en el qual la Mesa Local de Coordinació contra la violència de gènere i masclista està resultant "molt efectiva", segons destaca l'edil.

La Mesa Local de Coordinació, clau

En aquesta mesa tècnica local estan implicades totes les administracions: persones tècniques d'igualtat dels centres educatius, del centre de salut, dels serveis socials, de l'oficina d'atenció a les víctimes, la policia local... En ella, cada mes es fa seguiment dels casos i una avaluació de les mesures que s'implanten, permetent disposar d'un diagnòstic de la situació i de propostes d'intervenció ràpides. "La coordinació institucional i dels recursos existents fan de la igualtat i de la defensa dels drets de la dona un aspecte transversal en l'activitat municipal", incideix Alicia Piquer.

Entre 2019 i 2021 s'ha donat un gran impuls al compliment dels objectius del Pla amb la implantació de nombroses campanyes de sensibilització ciutadana, la formació del personal tècnic, el treball actiu per a assegurar l'atenció integral a les víctimes de la violència masclista i la realització de quasi 50 iniciatives de diferent índole i per a totes les edats, posant l'accent principalment en la joventut i el treball conjunt amb l'IES de Rafelbunyol.

"El nostre objectiu és arribar a 2022 per a la renovació del Pla amb el 100% dels nostres objectius complits, al mateix temps que continuar treballant en ells amb la continuïtat d'importants accions com la formació constant del personal tècnic o la posada en marxa de noves accions coeducatives que naixen de les necessitats plantejades en l'actual pla", declara la titular d'Igualtat.

Durant aquests dies se sumen a aquest treball diverses activitats culturals de sensibilització ciutadana. El passat cap de setmana amb la inauguració de la mostra pictòrica "Maltratadas" de l'artista local Carolina Gimeno Martín i de l'espectacle de dansa relacionat amb ella "Mariposas", per a continuar amb l'objectiu d'acabar amb la xacra social de la violència de gènere.

Arxivat a:

Destacats