Les Festes Populars i Patronals de Rafelbunyol obrin la seua edició 2018

La localitat valenciana presenta una programació plena d’activitats per a tot tipus de públics

Guardar

rafelbunyol
rafelbunyol

Rafelbunyol celebrarà les seues festes Patronals i Populars durant els dies 26 d'agost al 10 de setembre. Al llarg d'aquests 15 dies, els carrers de la ciutat estaran plenes d'activitat i vida gràcies a la gran quantitat d'esdeveniments que en elles s'esdevindran. La present edició s'inaugurarà amb els campionats de natació, waterpolo, futbol, pàdel i molts altres esports de pilota. Aquests campionats admetran dues categories: una infantil, que acollirà a participants de fins a 16 anys, i una adulta, en la qual competiran la resta de participants. Els tornejos es duran a terme del 27 al 31 d'agost, i les jornades es dividiran en dues: als matins competiran els més joves, mentre que els adults tindran reservades les vesprades.

A més, enguany s'inaugura l'exposició "40 Anys del Ball de Disfresses". La data d'obertura serà en dijous 30 d'agost a les 19.30. Aquesta exposició se centrarà en els inicis del ball de Disfresses a Rafelbunyol, i tindrà una gran recopilació de material tant gràfic com a audiovisual des de 1978 fins a 1990. L'Ajuntament ha apostat per la participació ciutadana en l'exposició, i ha demanat als veïns que aporten fotos i vídeos de les vetlades de disfresses que s'han celebrat en la localitat. Tal com diu l'Ajuntament, "la finalitat és documentar la nostra història".

Un programa molt complet

La programació de les festes de Rafelbunyol comptarà amb una programació d'allò més completa, de manera que puga participar el nombre més gran de gent. Començant amb el "Dia de les Albades", el 30 d'agost, i amb la Gran Despertà l'endemà al matí. A més, s'inclouran diversos esdeveniments d'aigua en el programa per a refrescar a aquells consumits per la calor estiuenca. Entre aquests esdeveniments estan el Parc Infantil Terrestre i Aquàtic, instal·lat en la plaça de l'Ajuntament el 31 d'agost, i a més, per a aquells més festers, el 4 de setembre disposaran d'un súper tobogan aquàtic i una discomòbil amb escuma al matí, i una discomòbil nocturna.

La música serà una de les grans acompanyants de les festes, estant present en moltes de les vetlades de les Festes Populars i Patronals. Les discomòbils seran el principal atractiu, estant a la disposició dels més festers les nits del 31 d'agost i el 4 i 6 de setembre. A part d'eixos dies, també es realitzarà una "Macrodiscomòbil al carrer" la primera nit de setembre, de la mà de la companyia Excelsor.

A aquest programa musical se li afigen les actuacions de diverses orquestres, que harmonitzaran les nits i les ompliran de versions dels clàssics de la música actual i passada. Entre elles estan "La Mundial", el diumenge 2 de setembre, "La Tribu" el 4 de setembre, "Seven Crashers" el 6 del mateix mes, i "Vértigo" el dia 10. Al costat de les orquestres, també hi haurà diverses funcions de xarangues que animaran les nits. I finalment, el grup de música electrònica Space Elephants serà el cap de la cartellera musical de les festes, amb la seua actuació del dia 5 de setembre en el recinte Late Creueta.

Tampoc faltaran esdeveniments de carrer, ja que la programació compta amb diverses cercaviles, correbars, cavalcades i processons que tindran lloc en els diferents dies de les festes. Com a plat principal de les festes estarà el tradicional Ball de Disfresses de Rafelbunyol, el qual se celebrarà el dia divendres 7 de setembre. Enguany es realitzarà una edició especial de l'esdeveniment, celebrant el seu 40 aniversari, i comptarà amb un photocall, situat en el carrer Magdalena, i amb la presència de la gran orquestra "La Pato" i d'una discomòbil, que mantindran entretinguts i en vela als participants fins l'endemà, en la qual s'oferirà xocolata i una xaranga als festers.

Destacats