La segona edició del concurs Re_CRE@ acull als japonesos Tsumug Ito

Guardar

NorioSata_Maya_Kimura_1-Rafelbunyol
NorioSata_Maya_Kimura_1-Rafelbunyol

La VIII edició del projecte de música contemporània Rafel Festival continua el diumenge 20 d'octubre amb la final del II Concurs d'Interpretació de Música de nova creació Re_Cre@ amb un jurat d'excepció compost pel famós compositor de bandes sonores, Alexander Schubert; els membres del premiat duo japonés Tsumug Ito, Norio Sato i Maia Kimura; la virtuosa solista, Jenny Guerra i el destacat compositor, Voro Garcia, que a les 20 hores donarà a conéixer el grup guanyador.

Aquest es tracta del segon any que el festival de Rafelbunyol, especialitzat a difondre la música de nova creació, al costat del Festival ENSEMS amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Ajuntament de Rafelbunyol i Fundació SGAE, celebra aquest concurs que ha tingut una gran repercussió entre els joves intèrprets.

El Re_Cre@ és una competició on els tres finalistes demostraran les seues destreses en la interpretació d'obres musicals actuals en tots els seus mitjans, ja que tenen cabuda tant la música acústica com la fusió d'arts escèniques o arts mixtes, la música electrònica i música electroacústica i l'art sonor.

El lliurament de premis conclourà amb una actuació dels reconeguts Aion Duo que tocaran en primícia una obra inèdita finançada per l’IVC i composta expressament per a ser executada en el Rafel Festival.

Des del Japó a Rafelbunyol

A més, el Rafel Festival ens porta el dissabte 19 d'octubre, en la seua edició més internacional, al duo Tsumug Ito de guitarra i koto, els membres de la qual Sato i Kimura formen també part del jurat del Re_Cre@.

Per al premiat duo, que prompte traurà el seu nou treball, han compost importants compositors japonesos i internacionals i ens porta un dels concerts més esperats, amb el seu repertori d'obres contemporànies que inclou estrenes dels compositors espanyols José Manuel López López i Juan José Eslava.

Des del 12 d'octubre, que el festival va obrir la seua programació amb el grup guanyador de la primera edició del Re_Cre@ Fukio saxophone Quartet, fins al 3 de novembre, l'Auditori Rafelbunyol serà escenari de 8 concerts de música contemporània de destacats grups, locals, nacionals i internacionals com Spanish Brass amb Cristina M. Gómez i els italians New Made Ensemble.

Destacats