L'IES de Rafelbunyol aposta per la sostenibilitat amb el seu hort ecològic

Guardar

hort ecologic ies rafelbunyol
hort ecologic ies rafelbunyol

L'IES Rafelbunyol sempre ha apostat per la sostenibilitat i el desenvolupament d'un hort escolar, ja en el curs 18-19 aprofitant que tenien el primer programa PMAR3, es va reiniciar aquest hort, que portava uns anys parat, amb un enfocament més ecològic.

L'equip directiu va apostar per un aprenentatge servei i intergeneracional i van rebre en aquest projecte l'ajuda de pares i avis que amb la seua experiència van fer possible la difícil posada en marxa d'aquest aprenentatge. Cal dir també que l'ajuntament va col·laborar amb la donació de plantes aromàtiques i amb l'ajuda del tècnic de jardineria que va fer un bon assessorament.

A partir del curs 19/20, el professor Alfonso Robledo, ha continuat desenvolupant en l'IES Rafelbunyol, un projecte educatiu basat a dur a terme un hort ecològic, on els alumnes de 4t de Primària, desenvolupen destreses no sols per al cultiu d'horta, sinó que adquireixen molts altres valors personals que els seran útils és el seu futur, com són la satisfacció personal per un treball ben fet, el treball en equip, la recompensa davant l'esforç i que valoren la dedicació que comporta el treball en el camp.

A més, alguns d'aquests alumnes veuen en aquest camp la seua sortida professional cap a cicles formatius de jardineria, silvicultura o capacitació forestal, ja que els obre nous horitzons de coneixement que l'ensenyament reglat convencional no els proporciona.

Aquest treball ha servit com a referent per a altres centres, per la qual cosa en l'institut de Rafelbunyol, el docent Robledo està impartint un curs orientat a la formació de professors d'altres centres de la Comunitat Valenciana, a través del Centre de Formació i Recursos del Professorat (CEFIRE), perquè implementen en els seus centres un hort escolar i tot el programa pedagògic associat.

Destacats