Grafitis i exposicions en un format més íntim a ''Rafelbunyol Final de Trajecto Special Edition'

L'emergència sanitària va fer que el pressupost de la quarta edició es destinara a altres menesters però, així i tot l'art urbà omplirà els carrers de Rafelbunyol

Guardar

rft
rft

Rafelbunyol es prepara per a acollir la seua cita anual amb l'art urbà, enguany amb una edició especial del seu Festival de Cultura Urbana "Rafelbunyol Final de Trajecto", ja que intervindran participants d'altres edicions de forma totalment altruista, igual que les empreses col·laboradores. L'RFT Special Edition' es desenvoluparà aquest cap de setmana i comptarà amb una exposició i mostres d'art urbà.

Des que l'Ajuntament de Rafelbunyol va programar el festival en 2016, la celebració no ha deixat realitzar-se de manera consecutiva fins ara. Ni tan sols enguany quan la pandèmia provocada pel Coronavirus va fer que s'ajornara la data inici. Ara, la quarta edició se celebrarà d'una forma més especial: "Normalment es presenten més de 20 participants, no obstant això, en aquesta edició només comptarem amb 9. En tot cas, aquest és un festival en el qual cada artista pinta en el seu espai, per la qual cosa no es provocaran aglomeracions", explica Alicia Piquer, regidora de Cultura a Rafelbunyol.

"El festival ha evolucionat moltíssim durant els últims anys. L'art urbà no són a sols grafitis, en RFT sempre hem apostat per la música o altres tipus d'exposicions que es poden veure en aquest festival. Enguany es realitzarà de forma molt més reduïda a causa de la situació sanitària". I és que en un primer moment no s'anava a celebrar perquè tot el pressupost preparat per a això es va destinar a combatre la pandèmia, i finalment, es farà gràcies a l'altruisme dels participants.

"Hem d'agrair als creadors i a les empreses que ens hagen proposat realitzar aquesta edició especial per a visibilitzar que l'activitat cultural ha de seguir. Amb garanties i les mesures necessàries, la cultura ha de formar part de la realitat actual" afirma la regidora de Cultura.

Aquest dissabte els artistes traslladaran els seus treballs fets als murs a obres en format 30 per 30. La mostra, del comissari Diego López Giménez, que s'inaugurarà hui a les 19.30 hores a la sala d'exposicions de la Casa de la Cultura, recull alguns dels principals noms de l'art urbà valencià, des dels més consolidats fins als emergents.

El dissabte, es durà a terme una intervenció als murs del camp de futbol municipal, en una mostra d'art urbà a la qual participaran importants artistes del grafiti com són La Xiqueta Wapa Wapa, David de Llima, Nawe, J. Warx, Opi, Herer, Gram, Hot i Sink.

Un festival que ha sigut possible gràcies a la implicació dels i les artistes, que participen de manera gratuïta, i de la col·laboració de les empreses Montana Colores, Pinturas Herval, Cuadro manipulación de obras de arte S.L. i Galería Sabotage.

Destacats