Fran López: “Gràcies a la participació de la gent, Rafelbunyol està més viu que mai”

El socialista ha tornat a aconseguir la vara de comandament després d’obtenir la majoria absoluta en les eleccions municipals de Rafelbunyol del passat 26M

Guardar

Fran López
Fran López

Un augment de 5 a 7 regidories i quasi 700 vots més. És el que les urnes li van donar a Fran López el passat 26M a Rafelbunyol, uns comicis que van convertir al PSOE no solament en la primera força del municipi, sinó en la resident de la majoria absoluta. Com a resultat, dissabte passat López va prendre la vara de comandament de nou sense necessitat de suports ni pactes i ara s'enfronta a una nova legislatura en la qual pretén continuar amb la disminució del deute i la "bona" gestió econòmica del municipi.

"Jo crec que el que més ha valorat la ciutadania a l'hora de votar-nos ha sigut la nostra gestió, honrada, transparent i molt pròxima", expressa. López, també secretari General de Joves Socialistes del País Valencià, considera que ha respost al que la gent va elegir en les passades eleccions, "un canvi a l'anterior govern i frescor", així com "un ajuntament capaç d'escoltar i solucionar els problemes de la gent". Així mateix, creu que ha sigut clave la disminució del deute que acumulava el consistori de Rafelbunyol, ja que ha passat de 6,4 milions d'euros en 2015 a 2,7 milions: "Estic segur que baixarà a 0 en aquesta legislatura per a millorar la qualitat dels serveis municipals per a les persones", avança.

De cara als quatre anys que comencen ja, el socialista explica que hi haurà projectes d'aquesta legislatura que es consolidaran, com és el cas de l'obertura del col·legi número 2 al setembre, que farà que el municipi deixe de ser el més massificat de la Comunitat Valenciana. No obstant això, també s'avançarà i es posaran en marxa uns altres, per exemple l'ampliació de l'Ambulatori a la fi d'enguany i altres programes d'obres i manteniment dels serveis municipals.

De moment, López s'ha estrenat amb la seua primera edició de pressupostos participatius, que destinarà 75.000 euros a les idees i propostes dels veïns i veïnes en inversions noves o de reposició (obres i infraestructures) i programes i activitats. I és que el reelegit com a alcalde assegura: "Hem analitzat la situació i veiem que la ciutadania vol participar de la gestió. Això és el més bonic. No em canse de donar les gràcies perquè gràcies a la participació i a les iniciatives de la gent, Rafelbunyol està més viu que mai".

Així, s'enfronta amb il·lusió al càrrec: "Hem sigut capaços de tirar avant el nostre govern amb 5 regidors i ara amb 7 i, a més, 3 persones noves, crec que podrem treballar de forma molt més autònoma i bolcant tot el nostre coneixement". Creu que és un equip que aporta frescor i que prendrà decisions participades i consensuades amb els col·lectius relacionats amb les polítiques i amb una "representació al màxim del poble".

Destacats