El PSOE guanya les eleccions a Rafelbunyol amb majoria absoluta

Fran López es torna a convertir en alcalde de Rafelbunyol gràcies al suport del 50,5% de l’electorat

Guardar

fran-lopez
fran-lopez
El poble ha decidit que el partit que ha guanyat les eleccions municipals de Rafelbunyol 2019 és el PSOE. Segons les dades publicades pel Ministeri de l'Interior, la formació liderada per Fran López, governarà en la pròxima legislatura en el municipi de l'Horta Nord, ja que ha obtingut majoria absoluta, per la qual cosa revalidarà govern i liderarà un bloc d'esquerres.En concret, els socialistes han aconseguit 7 escons, 2.287 vots que suposarien el 50,52%. El segon partit amb més representació ha sigut el PP, amb Ángel Escutia, que ha obtingut la confiança de 3 seients a l'ajuntament, la qual cosa suposa 1.196 vots i un percentatge del 26,42%. El candidat de Compromís, Mario Carrera, ha aconseguit 2 escons gràcies a 627 vots a favor i un 13,85% del còmput total. Finalment, el partit amb menys representació a Rafelbunyol seria Ciutadans, que només ha aconseguit 1 seient amb 353 vots i un 7,8% dels vots, en aquest cas per a la seua candidata Asunción García.
Elecciones municipales 2019

Rafelbunyol

Majoria 7 Escons
    D'aquesta manera, l'esquerra ha guanyat aquests comicis de 2019, ja que tant el PSOE com Compromís haurien millorat els seus resultats de les eleccions municipals de 2015.El Ministeri de l'Interior ha assenyalat que s'han escrutat un total de 4.858, per la qual cosa la participació és del 68,02%. Respecte als vots en blanc, el municipi ha registrat 64, més 58 nuls.

    Fran López, alcalde de Rafelbunyol de nou

    Fins ara, l'alcalde ha sigut el socialista Fran López, que s'ha presentat a la reelecció. Va ser qui va guanyar llavors, segons els resultats de les eleccions locals de 2015 de Rafelbunyol, amb 5 escons (el 32,47% dels vots), enfront dels 3 del PP (24,29%) i de Compromís (19,14%%) i 2 d'Independents per Rafelbunyol (18,73%). D'aquesta manera, López es convertia en l'alcalde més jove de la Comunitat Valenciana gràcies a un pacte d'investidura amb IdRA, que ara ha tingut una coalició pre-electoral amb el PP.
    Destacats