Puçol celebra diversos tallers de reciclatge a la platja del municipi per a promoure la consciència mediambiental

Guardar

400-taller-reciclaje-playa-1
400-taller-reciclaje-playa-1

Des de les 11 fins a les 13 hores del dia dilluns 12 d'agost, en el punt platja accessible del sud de la costa de Puçol, s'ha celebrat el segon taller d'aquest estiu de reciclatge per a xiquets i xiquetes organitzat per la Generalitat i les principals associacions de reciclatge de la indústria. En aquesta ocasió han realitzat una variant del Twister a l'ombra dels tendals on la protagonista era «la forma adequada de reciclar cada element», de la mà de dues educadores d'Imedes.

Des de fa més d'una dècada, educadors ambientals porten de forma regular a la platja de Puçol activitats lúdiques perquè els xiquets es divertisquen alhora que es consciencien de la problemàtica amb els residus.

Durant l'activitat, els xiquets aprenen a separar el fem adequadament en sis punts diferenciats. El vidre en el contenidor verd, el paper i cartó en el blau, els envasos lleugers en el contenidor groc, els residus domèstics en el contenidor genèric, les medicines en el punt Sigres de les farmàcies i la resta de residus a l'ecoparc.

Així i tot, les educadores ambientals d'Imedes, l'Institut Mediterrani per al Desenvolupament Sostenible, no es van quedar ací. Segons Celina, mestra d'infantil amb cinc anys d'experiència en educació ambiental «dins de les possibilitats de cada públic intentem anar més enllà, conscienciant d'una visió més global del canvi climàtic, incidint també en les altres dues "R", reduir i reutilitzar, a més de la de reciclar».

Per a Eva, amb més 20 anys conscienciant a la seua esquena «es van veient progressos cada any. Quan vaig començar el desconeixement del reciclatge era total, a més que havien quatre contenidors de reciclatge mal comptats».

I és que la conscienciació pel clima està calant entre els més joves. Es col·loca en una de les majors preocupacions segons l'enquesta Global Milennials 2019 de Deloitte, amb un 2,7 de cada 100, esperonats per moviments com Fridays for Future que va començar l'adolescent sueca Gretta Thumberg.

'Recicla amb els cinc sentits' és una iniciativa dels anomenats Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor, o Scrap juntament amb la Generalitat Valenciana. Els Scrap els formen els productors de la indústria en associacions com Ecoembes, Ecovidrio o Sigre.

Destacats