Puçol anima a canviar la factura de l'aigua per a no gastar paper i tirar una mà a Creu Roja

Guardar

153-firma-convenio-3
153-firma-convenio-3

El dijous 29 d'abril, Creu Roja, Aigües de València i l'Ajuntament de Puçol han signat un conveni de col·laboració per a animar als veïns al fet que substituïsquen la factura en paper de l'aigua per una electrònica. Un canvi que costa uns minuts i ens permet ajudar a cuidar el planeta i als més vulnerables, perquè els veïns generem un euro per a Creu Roja per cada factura en paper eliminada.

José Emilio Pérez (en representació de Creu Roja), Dionisio García Comín (per Aigües de València) i l'alcaldessa Paz Carceller han presidit la signatura del conveni entre les tres institucions per a fer arribar als veïns de Puçol un missatge que ens beneficia a tots: substituir la tradicional factura en paper per l'electrònica.

«Sobretot per a les persones majors, amb tenir un mòbil és suficient per a fer el canvi de factura», explica Dionisio García. «És tan senzill com acostar-se a la seu d'Aigües de València al carrer Sant Teresa de Puçol: els treballadors de l'empresa ho realitzen i t'expliquen com consultar les teves dades en uns minuts, naturalment sense cost».

Si a més tens ordinador i estàs habituat a navegar per la xarxa, el canvi de factura el pots realitzar directament en la web d'Aigües de València, una adreça a la qual també es pot accedir a través dels codis QR que acompanyen els cartells de la campanya.

Aigües de València lliurarà un donatiu d'un euro per cada veí que realitze la transició del paper a la factura electrònica, amb el que el benefici és doble: d'una banda, reducció del paper i de la tala d'arbres; per un altre, ajuda directa a persones més vulnerables ateses per Creu Roja.

«Actualment atenem els veïns de la zona a través dels centres coordinadors de Sagunt i El Puig», recorda José Emilio Pérez. «I ens ocupem d'ajudar amb el transport, amb la factura de l'aigua, amb el lliurament d'aliments i també atenem persones sense llar».

L'Ajuntament de Puçol se suma al conveni per a donar la difusió més gran possible entre els veïns a través de campanyes informatives en les xarxes socials municipals i el WhatsApp És Puçol.

«Encara que una vegada reunits també hem plantejat la possibilitat de crear un centre de Creu Roja a Puçol, amb el qual ens coordinaríem de la mateixa forma que fem en l'actualitat amb Càritas interparroquial. És un tema que anirem estudiant fins a trobar la millor opció per a tots», afegeix Paz Carceller.

Actualment, el 88% de les factures que emet Aigües de València a Puçol són en paper. L'objectiu de la campanya conjunta és aconseguir el nombre més gran possible de veïns que deixen d'usar el paper... i, al mateix temps, ajudar als que ajuden als altres, com Creu Roja.

Destacats