Oberts els nous aparcaments de l'estació de Renfe de Puçol

Guardar

parking renfe Puzol
parking renfe Puzol

Oberts els nous aparcaments de l'estació de Renfe de Puçol: més de 150 places per a cotxes, a les quals se sumen 5 per a veïns de mobilitat reduïda, 4 per a vehicles elèctrics amb punts de recàrrega, una vintena per a motos, una zona per a bicicletes i una plaça per a la parada de l'autobús municipal. Una notable millora per als veïns que utilitzen el tren de rodalia, encara que l'Ajuntament de Puçol també espera la millora dels accessos per part de Renfe.

L'aparcament antic comptava amb 138 places distribuïdes sobre una superfície irregular i un ferm en mal estat. Quan van començar les obres, a principis de desembre, l'objectiu era tindre-les en quatre mesos... però s'han avançat un parell de setmanes.

L'actuació, a càrrec de Renfe, s'ha realitzat sense interrompre en cap moment l'accés de viatgers durant les obres, encara que, lògicament, els vehicles no han pogut accedir fins al 18 de març, data d'obertura de les noves instal·lacions.

Unes noves instal·lacions que inclouen: nou accés principal a l'edifici de l'estació; nova rampa accessible, adaptada a la normativa actual; ampliació de les voreres; augment del nombre de places d'aparcament; places per a motos i també per a bicicletes; creació de 5 places per a persones amb diversitat funcional; disseny de 4 places per a cotxes elèctrics; reserva d'una parada per a l'autobús municipal, amb senyalització horitzontal i vertical; rebaixes en totes les voreres, per a millorar l'accessibilitat; senyalització de passos de zebra i millora de l'enllumenat existent, substituït per llums tipus led.

Tota l'obra, que afecta una superfície de 7.300 m², ha suposat una inversió entorn de 450.000 euros, assumits íntegrament per Renfe.En l'acte de presentació de l'obra, celebrat el dimecres 17 de març, van ser presents Carlos López (cap d'estacions de Renfe), Juan Carlos Fulgencio (responsable de Relacions Institucionals de Renfe), José Luis Gil (gerent de Rodalia), Alfonso López (cap d'obra de Pavasal), l'alcaldessa Paz Carceller i tècnics, tant de Renfe com de l'Ajuntament.

«Des de Pavasal ens estem ocupant de la millora dels aparcaments a Vila-real, Borriana i Puçol», explica Alfonso López. «Ací ha sigut una obra global, perquè, a més de totes les noves instal·lacions, hem millorat el sentit de la circulació, per a fer-lo més segur, i també hem tingut en compte a les persones amb mobilitat reduïda, a més de reservar places per a tota mena de vehicles, incloses motos, bicicletes i l'autobús».

Paral·lelament, s'ha tingut en compte un detall poc conegut, com recorda José Luis Gil: «Els arbres que hem arrancat de l'antic pàrquing no han sigut destruïts, sinó que els hem trasplantat en una altra zona, per la qual cosa hem sigut respectuosos amb els temes mediambientals».

Totes aquestes actuacions les va agrair Paz Carceller en la seua visita a les obres: «Les millores en el pàrquing de l'estació la converteixen en referent a la comarca: 30 places més i reordenació del trànsit».

No obstant això, l'alcaldessa no va deixar passar l'ocasió de recordar una vella reivindicació dels veïns de Puçol i també de les diferents corporacions municipals en els últims anys: «Tenint a Puçol al representant institucional d'Adif, no podíem deixar passar una reivindicació ja històrica: l'obertura de l'estació per la zona aquest, amb la instal·lació de torns i màquina expenedora de bitllets. He insistit moltes vegades en això i ho continuaré fent perquè suposaria una millora substancial per als veïns de Puçol, usuaris d'aquest servei, que són molts».

El tren de Rodalia és una opció molt utilitzada pels veïns, tant cap a València com cap a Castelló o Terol, per l'estalvi econòmic i, sobretot, per la dificultat de trobar aparcaments en les grans ciutats. Després de tres mesos i mig d'obres, és hora de recuperar vells hàbits: agafar el cotxe, aparcar en l'estació i... prendre el tren.

Destacats