Els festers de Puçol donen 1.840 euros a l'Associació Local Contra el Càncer

Guardar

donativo cancer festeros puçol
donativo cancer festeros puçol

El dilluns 3 de maig, amb l'Ajuntament buit, només hi havia activitat en el saló de plens, encara que eren a penes sis persones: festers, associació contra el càncer i l'alcaldessa.

El motiu de la reunió, traslladar el desig dels abonats del cartó de festes i entregar els diners de les paperetes de març per a lluitar contra el càncer.

David Almela i Claudia Gimeno, com a parella representant dels festers de 2020 i de 2021, van ser els encarregats de fer lliurament del donatiu de 1.840 euros.

«Després de l'estiu passat, en què es van suspendre les festes patronals, al setembre vam comenzar a fer una altra vegada el cartó de loteria entre els veïns: només uns mesos, fins a març», recorda David. «Però al març ens va tocar dos euros per papereta i vam preguntar als abonats què féiem, si un mes més de loteria o un donatiu... i els veïns van triar entregar-los per a la lluita contra el càncer».

Per als 22 festers és una doble satisfacció aquest donatiu, en un any poc agraït perquè van haver de suspendre les festes el setembre de 2020 i tampoc hi ha una previsió optimista per a 2021, encara que algun acte no excessivament massificat probablement podrà celebrar-se.

«Som els mateixos vint-i-dos festers i festeres del passat any que, vist el panorama, veurem si en 2022 aconseguim, per fi, organitzar una programació completa», assenyala Claudia. «De totes maneres, és una gran satisfacció que els nostres abonats hagen triat entregar els diners de la loteria a l'Associació de Lluita Contra el Càncer. Un gran exemple en aquests temps que estem vivint».

Lola Esteve i la presidenta Ana Sebastiá van ser les encarregades de recollir el donatiu, amb una alegria especial perquè «en aquests moments no estem fent el cartó de loteria del càncer i hem hagut d'ajornar tots els actes fins ara», assenyala la presidenta.

Encara que l'acte del 3 de maig és el punt de partida per a l'inici de la nova campanya d'activitats i ja tenen previst «acudir als mercats els dissabtes, a partir del 15 de maig, i reprendre les activitats com l'acapte i la carrera solidària contra el càncer a partir de l'estiu», resumeix Lola.

L'alcaldessa Paz Carceller, que també va estar present en el lliurament del donatiu, va aprofitar per a reunir-se amb tots dos col·lectius i estudiar junts les línies generals per a futurs actes oberts a la participació ciutadana.

Destacats