Concilia l’Estiu finalitza amb èxit, un mes entre vaixells, illes i aventures pirata

Guardar

350-concilia-1
350-concilia-1

«Cinc esparracats i esparracades pirates arriben a la nostra escola d'estiu per a explicar-nos que, a través dels seus viatges per les mars, s'han adonat del gran perill en què es troba el planeta Terra i les persones que vivim en ell...». Així començava l'aventura setmanal dels 105 alumnes inscrits: 55 d'educació infantil i 50 de primària que, des de La Milotxa, el Jaume i el Lluís Vives, han desenvolupat amb èxit les activitats programades.

Totes elles, dissenyades per a l'entreteniment i diversió dels joves. Però també per al seu aprenentatge, perquè han anat descobrint les claus per a fomentar el desenvolupament sostenible juntament amb els seus monitors i companys.

«S'han superat amb escreix totes les expectatives», apunta Laura Romeu, tècnic de Benestar Social de l'Ajuntament: «L'assistència ha sigut l'esperada, s'han respectat totes les normes i recomanacions de seguretat i les famílies han quedat molt contentes», afig la responsable, ateses les enquestes de satisfacció que han emplenat els pares dels inscrits.

Però a més de les famílies, pel que sembla també els xiquets han quedat molt contents, perquè han pogut realitzar una infinitat de jocs, tallers i altres activitats d'allò més variades i divertides. «Tot això, sense eixir de l'escola i respectant els grups reduïts d'alumnes», apunta Romeu: «No s'ha fet gens excepcional perquè enguany no hi ha hagut excursions».

No obstant això, les activitats especials dels divendres —espectacles de màgia, música, teatre...— han permés aportar una mica de normalitat a una situació tan excepcional, «per a compensar el fet de no eixir dels centres». I també les dues eixides setmanals a la Piscina Municipal que han gaudit els alumnes de primària durant tot el mes de juliol.

«També han pogut córrer, jugar i realitzar multitud de jocs al pati del col·legi Lluís Vives gràcies a les noves carpes instal·lades», que han proporcionat ombra per a aprofitar aquests espais durant tot el matí.

Tot això, en col·laboració amb Auca, empresa que ja havia gestionat aquest servei en altres ocasions i que ha permés que tot es desenvolupara amb èxit. «Enguany era especialment important comptar amb una empresa experimentada i que ens donara garanties que s'anaven a complir totes les normes correctament», assegura Romeu: «i així ha sigut».

També gràcies a les monitores, la majoria de les quals ja havia participat en escoles anteriors i per tant coneixien el funcionament... I a molts dels xiquets inscrits. «Això facilita que la relació amb els alumnes siga encara més pròxima», assegura la tècnica de Serveis Socials: «i que l'ambient entre monitores, coordinadores i alumnes haja sigut excel·lent un any més».

En definitiva, Concilia l'Estiu ha aconseguit complir amb èxit l'objectiu principal per al qual s'havia dissenyat: facilitar la conciliació entre la vida laboral i familiar de les famílies treballadores. Com sempre, amb entrada a les 9.00 hores i servei opcional de matinera, des de les 7.30 hores. Però a més, l'horari s'ha ampliat fins a les 14.00 hores, tractant d'afavorir encara més la conciliació laboral en un estiu una mica excepcional.

«S'ha respost a les necessitats de les famílies, complint les garanties de seguretat que requeria el moment», conclou José María Esteve, regidor d'Educació, ja que a més «s'han complit totes les normes i mesures de seguretat establides des d'un inici per a minimitzar el risc de contagi entre alumnes i monitors»: Horaris d'entrada i eixida escalats per a evitar aglomeracions a la porta dels centres, grups reduïts, distància de seguretat, presa de temperatura cada dia...

Mesures que han permés superar sense contratemps un mes de juliol replet de jocs, activitats i aventures pirata.

Destacats