A l'octubre, Xolaka, Detripas Aerosol i Antoñito sumen les seues obres al Museu a l'Aire Lliure

Guardar

puzol-museo-aire-libre-1
puzol-museo-aire-libre-1

Deu artistes de Madrid, Saragossa i diferents poblacions valencianes han participat en la 9a edició del concurs de grafiti que organitza l'Ajuntament de Puçol. Tres autors de reconeguda trajectòria han sigut els guanyadors enguany: Xolaka, Detripas Aerosol i Antoñito. Durant la primera quinzena d'octubre convertiran els seus dissenys en noves obres del Museu a l'Aire Lliure de Puçol.

El concurs de grafiti va començar com una iniciativa conjunta d'Iberdrola i l'Ajuntament de Puçol destinada a convertir els centres de transformació d'electricitat en obres d'art. Amb aquesta iniciativa, els polígons industrials, la platja i diferents zones del nucli urbà han anat transformant-se, en els huit primers anys, en un Museu a l'Aire Lliure.

La novena edició ha sigut la més complexa en l'àmbit organitzatiu. Convocada inicialment al maig, va haver de suspendre's per la pandèmia. Finalment, les bases es van convocar novament a principis de setembre. El jurat es va reunir el 24 de setembre i va triar, entre els 10 esbossos presentats, els artistes que enguany se sumaran al museu.

Durant la primera quinzena d'octubre, els tres guanyadors del concurs realitzaran els seus dissenys en els tres punts de la platja triats enguany per a actualitzar el Museu a l'Aire Lliure de Puçol: enfront del càmping, al costat de la farmàcia i en la plaça Senill.

Tres autors àmpliament coneguts en l'àmbit del grafiti han sigut enguany els guanyadors del concurs: els valencians Xolaka i Detripas Aerosol, al costat del madrileny Antoñito, que repeteix premi, ja que va ser un dels triomfadors en la passada edició.

El jurat, format pel dissenyador Sento Pascual, el tècnic José Luis Gómez i la regidora Ángela Santamaría, va triar per unanimitat els tres guanyadors, que tenen un premi de 600 euros cadascun: 300 en metàl·lic i altres 300 per al material amb el qual transformar el seu esbós en una obra d'art.

Amb esta iniciativa, la Regidoria de Joventut té com a objectiu «promocionar i difondre l'obra de joves creadors de murals», recorda el tècnic José Luis Gómez. «A més de canalitzar les seues inquietuds artístiques i permetre als nostres veïns gaudir d'obres d'art gratuïtes i a l'aire lliure».

Destacats