El veïnat de Museros s'implica per a aconseguir el Repte per la Mobilitat Sostenible

Guardar

Post Reto por la Mobilidad Sostenible
Post Reto por la Mobilidad Sostenible

Divendres passat, 18 de desembre de 2020, el Fòrum Veïnal de Museros va celebrar el Repte per la mobilitat sostenible, una acció treballada en clau comunitària per a promoure els entorns escolars assegurances.

Aquest òrgan de participació ciutadana va ser impulsat en 2019 per l'Ajuntament de Museros, en el marc del desenvolupament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i l'IV Pla de Salut de la Generalitat Valenciana, i està configurat per veïnat divers i persones representants del teixit associatiu de la localitat.

La jornada va consistir a facilitar a la joventut, xiquets i xiquetes del poble que anaren als seus centres escolars a peu, amb bici, patins o patinet, motivant-los al fet que passaren d'aquesta manera pels punts de recompte per a donar el "bon dia" i rebere una motxilla òptima per als desplaçaments a peu o al mig no motoritzat, on es llig el lema de l'acció "Fent camí, fem Museros".

"Estem molt contents de la gran acceptació del repte i el que s'ha involucrat la ciutadania de Museros. Entres les tres parades de recompte, es van comptabilitzar a més de 600 alumnes participants en el repte, tot un èxit d'assistència per a ser la primera vegada que es realitza", comenta l'alcaldessa de Museros, Cristina Civera.

A més de per l'èxit d'assistència, totes les persones implicades en l'organització van valorar molt satisfactòriament el tema triat i recomanat per l'Organització Mundial de la Salut, com també el procés de planificació en xarxes i l'entusiasme amb el qual tothom, grans i xicotets, van manifestar aqueix matí en trobar-se als carrers.

"Esperem poder replicar l'acció de manera periòdica en un futur, i així fer germinar l'hàbit de la mobilitat sostenible que, a més de tindre un impacte directe beneficiós per a la salut física, revitalitza la sociabilitat i els vincles d'arrelament, descongestiona el trànsit rodat i rebaixa la contaminació ambiental i acústica", explica el primer tinent d'alcalde, Vicente Pérez.

Des del consistori afirmen que es faran reunions de valoració de l'acció i es tractarà d'afinar i millorar la proposta sempre, per descomptat, respectant les mesures de seguretat sociosanitàries.

Destacats