Comença la implementació del projecte "Museros amb la infància"

El innovador proyecto de infancia está subvencionado y validado por la Vicepresidencia y por la Consellería de Igualdad y Políticas Inclusivas de la Generalitat Valenciana

Guardar

ajuntament museros
ajuntament museros

L'Ajuntament de Museros, des de la regidoria d'Infància, ha començat la implementació del projecte "Museros amb la infància", un projecte que pretén promoure els drets de la infància i impulsar la participació infantil en el municipi.

"Amb l'objectiu de donar veu i fer partícip a tots els sectors de la població, la regidoria d'Infància ha decidit elaborar un projecte innovador, integrador i il·lusionant per al sector més infantil del municipi. Amb la finalitat d'apoderar, encara més, aquest col·lectiu com a subjecte de drets que són, com el determinen nombroses normatives nacionals i internacionals, com la Convenció Internacional dels Drets de la Infància de l'ONU", explica l'alcaldessa de Museros, Cristina Civera.

Les accions del projecte, que tenen una durada màxima fins al 31 de gener de 2021, disposen de la validació de la Vicepresidència i de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana. Entre aquestes es destaquen, a continuació, les més importants:

1. Es realitzarà una planificació del disseny del projecte amb els i les responsables tècnics i polítics del consistori.

2. Es durà a terme una jornada de presentació de la iniciativa del projecte, mitjançant la plataforma ZOOM, en la qual s'explicarà, de manera dinàmica i intuïtiva, tot el projecte d'infància.

3. Creació d'un òrgan de coordinació intern entre els diferents departaments del consistori per al desenvolupament del programa i futures polítiques locals d'infància.

4. Elaboració d'una campanya de comunicació en línia sobre els drets de la infància recollits en la Convenció Internacional dels Drets de la Infància i en la normativa estatal i autonòmica.

5. Desenvolupament d'un concurs de fotografia sobre els drets de la infància en el qual es pretén fer visible, mitjançant la diversió i la pedagogia, la importància de donar veu i que siguen escoltats els sectors de la infància de Museros.

El regidor d'Infància, Vicente Pérez, expressa "desitgem que aquest projecte establisca les bases per al desenvolupament d'una política municipal d'infància concorde a la Convenció Internacional dels Drets de la Infància. Perquè, en definitiva, no hi ha major democràcia que aquella en la qual se li dona veu a tota la seua ciutadania".

Al llarg de la setmana que ve ja es podran veure les primeres publicacions sobre aquesta campanya en les xarxes socials de l'Ajuntament de Museros.

Destacats