Participen 85 persones en el programa d’itineraris d’inserció sociolaboral a Meliana

Amb la subvenció de 133.928,56 € de la Generalitat

Guardar

Curso carretillero-a2020
Curso carretillero-a2020

L'Ajuntament de Meliana finalitzarà aquest mes la quarta edició del Programa d’Itineraris Integrats d’Inserció Sociolaboral en què estan participant 85 persones de Meliana en situació de risc o d’exclusió social en coordinació amb el Departament de Serveis Socials.

Com recorda la regidora de Serveis Socials, Marta Valero: "des de l’àrea continuem treballant per a oferir recursos i ferramentes que faciliten la inserció en un sentit ampli". Així, es fa una orientació individualitzada, hi ha classes de castellà tant individuals com grupals, o s’han fet tallers de competències personals i digitals. A més, incideix la regidora: "també s’han realitzat cursos específics que obrin la porta a un ventall ampli de llocs de treball". En aquest sentit, s’ha organitzat formació externa per a l’obtenció de carnets professionals, com ara el de conductor de carretó de forca o bouet o el de manipulador d’aliments. De la mateixa manera, un grup de participants ha obtingut l’habilitació per a treballar com a monitors/res de menjador escolar. També s’ha facilitat l’obtenció del carnet de conducció a algunes persones.

Es tracta de la quarta edició consecutiva del programa que compta amb una subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de 133.928,56 €. Es tracta d’un programa cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020. El programa s’ha realitzat a les instal·lacions de l'Escola de Persones Adultes (EPA) de Meliana i l’equip que l’ha fet possible està integrat per huit professionals: una directora del programa, quatre tècniques en orientació laboral, una auxiliar administrativa i les dos professores de castellà per a persones immigrades.

Destacats