Obres Públiques millora l'accés des de la CV-300 a Foios i Meliana després d'anys de reivindicacions

Guardar

mejora CV 300 meliana foios
mejora CV 300 meliana foios

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que obres com la rotonda d'accés des de la CV-300 a Foios i Meliana, "posen de manifest que per a la Generalitat, la seguretat és una prioritat i que les infraestructures han d'estar al servei de les persones".

Juntament amb els alcaldes de Meliana, Josep Riera, i de Foios, Sergi Ruiz, el conseller ha visitat l'actuació que ha executat la Conselleria i que millora la intersecció de la CV-300 amb el camí de la Creu en direcció a Foios. Per al titular d'Obres Públiques, "suposa un increment de la seguretat viària i més facilitats per als usuaris dels vials implicats".

En aquest sentit, Arcadi España ha assenyalat que, a més, "tota millora en la mobilitat és un impuls al desenvolupament i a la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de la zona". En aquest cas, ha afegit, "s'ha dotat de noves voreres i un nou carril bici, amb el que estem donant el seu lloc a vianants i ciclistes, recuperant espai per a una mobilitat més sostenible".

Així mateix, el conseller també s'ha referit a la supressió del pas a nivell per part d'FGV, que "es licitarà al llarg d'enguany i reportarà un gran benefici als veïns i veïnes, així com a totes les persones usuàries de Metrovalencia tant de Meliana com de Foios en comportar una major seguretat i una major regularitat en el servei".

La nova rotonda d'accés a Foios i Meliana, queda delimitada entre les vies de la línia 1 de Metrovalencia i l'encreuament de la CV-300 amb el carrer Salvador Giner. La Conselleria ha dotat de característiques urbanes a l'àmbit de l'actuació amb l'execució d'una nova vorera en el marge esquerre de la CV-300 en direcció a Meliana i un nou carril bici tant en el marge dret com en el camí de la Creu. Aquest nou itinerari creuarà el pas a nivell amb un burlador per a vianants.

La nova rotonda disposa d'enllumenat i s'ha executat la reposició de tots els serveis afectats. Les mesures correctores aplicades han consistit en l'enjardinament de les obres, englobant la zona de parada d'autobús amb zones de descans i plantació d'arbres i s'ha realitzat integració paisatgística de les actuacions amb l'entorn d'horta i nucli urbà de Meliana.

Destacats