Meliana inicia el quart programa d'itineraris d'inserció sociolaboral

Guardar

meliana
meliana

L'Ajuntament de Meliana ha posat en marxa, per quart any consecutiu, el Programa d'Itineraris Integrats d'Inserció Sociolaboral. Es tracta d'un programa cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Té com a objectiu afavorir la inserció sociolaboral de prop de 100 persones del municipi en situació de vulnerabilitat.

Les persones participants han estat derivades des de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament i acudeixen a les instal·lacions de l'Escola de Persones Adultes (EPA) de Meliana per a desenvolupar el programa. S'hi inclouen accions d'atenció individualitzada i accions grupals. En les sessions grupals es duen a terme diferents tallers per a millorar les competències digitals, personals, laborals o la competència lingüística, la finalitat de les quals és afavorir la integració social i millorar l'ocupabilitat de les persones participants.

Per a la regidora de Serveis Socials, Marta Valero, "enguany el repte és no deixar arrere les persones més vulnerables que estan patint les conseqüències més dures de la crisi econòmica i de la pandèmia". Per això es reforçaran totes les accions que permeten pal·liar-ne els efectes més directes.

Enguany, com l'any passat, s'han programat al llarg de tot el programa classes d'espanyol per a persones immigrades i classes d'alfabetització, que s'ha reforçat amb una altra professora. També a les instal·lacions de l'EPA s'impartirà formació, amb teoria i pràctiques en empresa, l'especialitat formativa de la qual atendrà les necessitats del mercat laboral.

Atesa la situació extraordinària actual i per al correcte desenvolupament del programa, indica la regidora: "tractarem d'atendre com més persones millor tot tenint en compte les pautes i els protocols sanitaris i de seguretat, amb molta il·lusió i amb molta precaució".

L'equip del programa està integrat per huit professionals, una directora del programa, quatre d'elles tècniques en orientació laboral, una auxiliar administrativa i les dues professores de castellà per a persones immigrades. El programa finalitzarà a final d'any.

Destacats