Arriba la tercera edició de Menja't Meliana: "Ho tenim tot per a l'èxit"

Les jornades gastronòmiques posen l'accent en el producte de proximitat i temporada, a més de revitalitzar plats tradicionals com la Paella de Fetge de Bou

Guardar

Arriba la tercera edició de Menja't Meliana: "Ho tenim tot per a l'èxit"

Meliana es prepara per a la tercera edició de Menja't Meliana i el segon concurs de 'paella de fetge de bou'. Del 23 de febrer a l'1 de març, Meliana serà seu d'una setmana dedicada a la gastronomia local, però sense oblidar el "producte de temporada i de proximitat", a més de "la seua estreta vinculació amb l'Horta", ha assenyalat Amparo Martí, regidora d'Agricultura.

A la Sala Nolla de l'Ajuntament de Meliana, mitjans de comunicació, convidats i autoritats han assistit a la presentació d'aquesta nova edició del festival gastronòmic. Una edició que comença per una novetat 'programàtica': el concurs de paella, com a "plat fort" de la programació, passa a marcar l'inici del calendari. Un concurs en el qual Paco Gimeno, del restaurant El Racó de Meliana i organitzador del concurs, creu que hi haurà "molt nivell". "Enguany vénen més preparats", ha assegurat.

Josep Riera, l'Alcalde, ha sigut el primer a parlar als assistents. Ha assenyalat que a més del concurs de paelles, també hi haurà de "postres de Cacau del Collaret": "Dos productes molt nostres, de l'Horta Nord. Al final, l'objectiu d'aquesta setmana és conjugar el producte de proximitat amb la gastronomia, que és un sector molt potent i consolidat a Meliana".

Riera ha assenyalat que les jornades gastronòmiques "van més enllà de Meliana"; per la vinculació amb l'Horta Nord i el treball realitzat des de la Mancomunitat del Carraixet. A més, assegura que les bones xifres, tant de restaurants que ofereixen menús durant la setmana com que participen en els concursos, són senyal de la "consolidació" de Menja't Meliana.

Martí ha destacat l'"incentiu" de les activitats paral·leles, com les xarrades i tallers, "realitzades de manera transversal amb diferents regidories, com a Salut o Educació". Assegura que és important "treballar entre tots" en una cosa tan important com són "els productes de proximitat, on juga la salut".

La Regidora ha recordat la marca "Productes de l'Horta de Meliana, qualitat i proximitat", impulsada pel mateix ajuntament: "La idea és donar molta importància al producte de proximitat. Tenim l'Horta al costat, i la gastronomia. Ho tenim tot per a l'èxit de la marca i de les jornades", ha assegurat.

Destacats