Massamagrell rebrà més de 465.000 euros per a rehabilitar l'antiga Casa dels Mestres

L'edifici alberga en aquests moments el Centre d'Estimulació Primerenca, l'Associació de la Dona i la Unitat de Conductes Addictives

Guardar

IMG_4127
IMG_4127

L'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, va participar ahir, dimecres 17 de juny, al costat d'altres alcaldes de la Comunitat Valenciana en la presentació del programa 'Reconstruïm Pobles', organitzat per la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica que lidera el Vicepresident Segon de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau.

Aquest programa es basa en actuacions urbanes destinades a rehabilitar edificis municipals i adequar entorns urbans. Al programa s'han presentat més de 600 projectes de tota la comunitat valenciana, dels quals 450 complien amb els requisits exigits. D'aquests 450 projectes, finalment seran 70 els seleccionats, entre ells, el projecte que ha presentat l'ajuntament de Massamagrell.

En aquest marc, a Massamagrell se li han assignat, des de la Conselleria, 465.741,86 euros, que seran emprats en la rehabilitació de l'edifici de titularitat municipal que es coneix com "l'antiga casa dels mestres" i dins de la qual es contempla l'arranjament de desperfectes en la façana principal i posterior, adaptació de condícies, aïllament tèrmic, retirada dels baixants de fibrociment, renovació del paviment, il·luminació d'espais de treball o adequació dels aparells d'aire. Un dels canvis més significatius serà la total adaptació de l'espai perquè siga accessible, inclusiu i segur, incloent-hi la instal·lació d'un ascensor.

En paraules de la regidora d'urbanisme, Raquel Gómez, "Des del departament d'urbanisme de l'ajuntament presentem un projecte sostenible i molt ambiciós, valorant el possible cost de la reforma incloent tots aquests aspectes, i encara que en principi la proposta era ambiciosa, ja que el límit subvencionat en l'actuació era el mig milió d'euros, finalment se'ns ha concedit aquesta ajuda que considerem més que necessària".

En paraules del Gómez: "L'assignació d'aquests fons per a rehabilitar edificis suposen una inversió d'importància vital per a Massamagrell. Tenint en compte l'escàs marge de maniobra pressupostari amb el qual compten els ajuntaments, rebre aquest tipus d'ajudes ens permet escometre reformes importants que, d'una altra manera, no podríem. Les persones destinatàries de la reforma, que seran principalment les participants de l'Associació de la Dona, les persones usuàries de l'UCA i del Centre d'Estimulació Primerenca, són mereixedores d'espais de qualitat on puguin reunir-se i també ser ateses i tractades en les millors condicions possibles. Estem molt contents per poder escometre aquesta rehabilitació integral tan necessària"

Destacats