Massamagrell finalitza el Programa d'Itineraris per a la Inserció Sociolaboral

En aquesta primera edició han participat un total de 61 persones

Guardar

WhatsApp Image 2021-01-08 at 12.33.22
WhatsApp Image 2021-01-08 at 12.33.22

Amb el final d'any, l'Ajuntament de Massamagrell ha finalitzat la seua primera edició del Programa d'Itineraris per a la Inserció Sociolaboral, una actuació sota el marc programàtic de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i que compta amb el finançament del Fons Social Europeu.

La iniciativa, promoguda pels departaments municipals de Promoció Econòmica i Serveis Socials, treballa per a fomentar l'ocupació i el desenvolupament dels recursos humans en el territori promovent la inclusió social i lluitant contra la pobresa i la discriminació de qualsevol índole. Per a aconseguir-ho, l'Ajuntament de Massamagrell ha realitzat itineraris individualitzats d'inserció sociolaboral a un total de 61 persones derivades pel departament de Serveis Socials i que es troben entre el grup de població amb majors dificultats per a accedir al mercat laboral.

Primerament, es va fer un treball d'acolliment i diagnòstic per a conéixer l'historial professional i formatiu de cada persona i detectar les seues necessitats d'accés a l'ocupació. Seguidament, es van marcar els objectius, les accions de promoció personal i els suports per a cada persona. I finalment, se'ls va acompanyar a través de tutories individuals o sessions grupals en les quals van realitzar pràctiques d'aprenentatge i inserció en empreses.

"És la primera vegada que hem pogut realitzar aquest programa a Massamagrell, gràcies a la subvenció de 133.928,56 € rebuda de la Generalitat Valenciana amb el cofinançament del Fons Social Europeu. El programa es va iniciar a l'octubre i ara, una vegada finalitzat, ha permés que milloren les condicions d'accés al mercat de treball de les persones participants, amb la qual cosa, ja és motiu per a estar satisfets", explica l'alcalde de Massamagrell i regidor d'Ocupació, Paco Gómez.

Les persones que han format part d'aquest programa van signar en la fitxa d'acolliment, la seua adhesió voluntària al programa, i després de finalitzar la docència, van rebre el diploma acreditatiu de la seua modalitat, que els va entregar en mà l'alcalde de Massamagrell.

Destacats