‘València és Música’ homenatja la Societat Musical de Massalfassar

Guardar

Massalfassar-banda
Massalfassar-banda

La Diputació de València ha presentat a Massalfassar un nou capítol de la sèrie documental 'València és Música', produïda per la institució i que s'emetrà en diferents televisions d'àmbit comarcal i autonòmic. La Societat Musical de Massalfassar és en aquesta ocasió la protagonista d'aquesta producció amb 17 capítols de 25 minuts en homenatge als guanyadors dels certàmens provincials de bandes de 2017 i 2018.

L'esdeveniment es va celebrar el passat cap de setmana a Massalfassar i va comptar amb l'assistència del tinent alcalde d'aquest municipi de l'Horta, Robert Margaix, i el que fora director de la SM Massalfassar durant el 42é Certamen de Bandes de la Diputació, Daniel Olmos. La SM Massalfassar va obtenir el primer premi en la Secció Tercera del certamen de 2018.

El responsable municipal va considerar que el documental "reflecteix l'essència del poble i les seues tradicions a través del fil conductor de la seua banda de música". Per part seua, l'exdirector de la SM Massalfassar, Daniel Olmos, va recordar "el repte tremend de concursar en una edició superior i l'esforç d'assajar durant tot un any per a aconseguir l'èxit en la segona participació del municipi en el certamen provincial".

El projecte audiovisual acosta a l'espectador l'impacte cultural i social que les bandes, societats musicals i orquestres valencianes suposen per a la província de València. Rodada amb l'última tecnologia audiovisual -recursos terrestres i aeris dels enclavaments més emblemàtics de Massalfassar-, compta amb l'assessorament musical d'experts musicòlegs, com en aquest cas la direcció artística de Daniel Olmos Herrero.

Transcendència cultural i social

En paraules de Jordi Mayor, diputat de Turisme i Bandes de Música, "el projecte posa en valor la transcendència cultural i social que tenen les bandes de música en cada municipi de les nostres comarques. Com a músic, a més de com a diputat responsable de la delegació, em sent satisfet d'aquest projecte que també és un homenatge a l'impagable esforç que realitzen músics i directives, alhora que promociona els recursos i el patrimoni del nostre territori".

Per a Josep Vidal, cap de servei de Cultura de la Diputació de València, "culminem una etapa que va començar quan la vostra Societat Musical va decidir participar en el Certamen de Bandes de la Diputació aconseguint un magnífic resultat amb una interpretació que queda recollida, juntament amb el patrimoni de Massalfassar, en aquesta sèrie documental".

Destacats