PSPV a Massalfassar i l'Horta Nord demanen obrir expedient a l'edil que va donar suport a la moció de censura

Guardar

fulgencio_9octubre
fulgencio_9octubre

El PSPV de Massalfassar (València), representat per una gestora local, i la comissió executiva comarcal del partit a l'Horta Nord han sol·licitat als òrgans de direcció superiors de la formació l'obertura d'un "expedient disciplinari, per falta molt greu", contra l'edil socialista d'aquesta població que ha recolzat la moció de censura impulsada pel PP, Cs i Demòcrates Valencians amb la qual Compromís ha perdut el govern municipal.

Així ho ha indicat, en declaracions a Europa Press, el secretari general del PSPV a la comarca de l'Horta Nord, Juan Carlos Fulgencio, que ha precisat que la petició s'ha formalitzat aquest dimarts. El responsable socialista ha explicat que la sol·licitud s'ha remés als òrgans de direcció provincial, autonòmic i federal.

La moció de censura a Massalfassar, presentada el passat 29 de juny, pel PP, Cs i Demòcrates Valencians contra l'equip de govern de Compromís va tirar avant aquest dilluns en un ple extraordinari. La iniciativa va prosperar amb els vots dels grups que van pactar el document i amb el suport també del representant del PSPV en aquest ajuntament, Ismael Gimeno. La moció va comptar amb el vot en contra dels quatre regidors de Compromís.

D'aquesta manera, es confirma l'eixida de l'equip de govern de la coalició i l'entrada en l'Alcaldia d'Álvaro Montañés (PP) des d'aquest mes de juliol fins a agost de 2021. Després, a partir de setembre d'aqueix any i fins a les eleccions municipals de maig de 2023, el primer edil serà Higinio Yuste (Cs).

Juan Carlos Fulgencio ha insistit que el suport de l'edil socialista de Massalfassar a aquest canvi en l'executiu municipal ha portat a sol·licitar l'obertura d'un expedient contra ell. "Estava advertit que havia de seguir les directrius --del partit- i no ho va fer", ha manifestat.

Així, el secretari general del PSPV a l'Horta Nord ha exposat que "per part de la gestora local, conformat per tres membres de l'executiva comarcal, i de la comissió executiva comarcal s'ha sol·licitat als òrgans superiors l'obertura d'un expedient disciplinari" contra Gimeno "per falta molt greu".

Fulgencio ha comentat que a partir d'ara s'haurà d'obrir un informe i dur-se a terme la corresponent instrucció per a resoldre l'expedient i prendre una decisió respecte al regidor que ha donat suport a aquesta moció de censura.

El secretari general dels socialistes a l'Horta Nord ha apuntat que una gestora va passar a fer-se càrrec del PSPV de Massalfassar fa uns mesos després de la "pèrdua de confiança" en l'edil de "tots els membres de l'executiva" del partit en la localitat i que aquest òrgan de direcció es dissolguera.

ACORD "CLARÍSSIMS"

Per part seua, el sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha assenyalat aquest dimarts, preguntat sobre si el partit pensa tirar a l'edil socialista de Massalfassar, que "els acords del Botànic són claríssims, la força més votada de l'esquerra ha de ser secundada".

No obstant això, Mata ha admés que sempre hi ha algun consistori en què "la incomunicació personal, picabaralles antigues i situacions desagradables" provoquen en alguns casos que Compromís haja secundat, per exemple, al PP i ara que haja passat el que ha passat a Massalfassar.

"Ara aquest és un drama però jo crec que el partit prendrà les decisions que toquen, que són les de deixar fora a qui ha pactat amb els nostres rivals polítics i ha deixat fora als aliats polítics, que són les forces d'esquerra", ha agregat el responsable socialista.

Destacats