Massalfassar s'enfronta a un futur incert després de les eleccions municipals del 26M

Demòcrates Valencians, liderat per l'alcalde en funcions Carles Fontestad, aconsegueix un únic escó en la localitat que fa que l'escenari polític de Massalfassar canvie completament

Guardar

Ajuntament_de_Massalfassar
Ajuntament_de_Massalfassar

Després de l'escrutini en Massalfassar de les passades eleccions municipals 2019, l'hemicicle va quedar amb 4 escons per a Compromís, el partit més votat, i 2 per al PSPV, amb els quals l'esquerra del municipi aconseguiria majoria absoluta.

No obstant això, poc després la formació Demòcrates Valencians va presentar un recurs que va acabar sent aprovat per la Junta Electoral, en el qual es declarava vàlid un vot considerat nul per la taula. Aquest únic vot, significava que Demòcrates aconseguia un regidor, a costa del PSOE. Així, tot l'escenari polític de Massalfassar canviava, fent que la coalició PSPV – Compromís necessitara més suports per a aconseguir majoria absoluta.

Carles Fontestad, el que ha sigut alcalde en Massalfassar en l'última legislatura, es va desmarcar del partit per a convertir-se en el número u en la llista de Demòcrates Valencians pel municipi. Encara que només ha aconseguit un escó en l'hemicicle, Fontestad va demanar mantenir l'alcaldia, ja que pot decidir la ideologia de l'Ajuntament de Massalfassar en els pròxims anys, donant suport a la coalició del PSPV i el seu anterior partit, Compromís; o juntament amb PP i Ciutadans.

València Extra ha pogut parlar amb Fontestad, encara que ha explicat que encara no s'ha posat en contacte amb la resta de partits per a intentar aconseguir un acord. "Fins a aquest dimarts no sabia si anava a tindre o no representació en l'hemicicle" ens ha comentat l'alcalde en funcions, "de moment no hem parlat amb la resta de formacions, caldrà esperar al dissabte".

COMPROMÍS PODRIA SEGUIR AL CAPDAVANT DE L'AJUNTAMENT DE MASSALFASSAR

Els resultats del 26M van deixar un clar vencedor. Malgrat perdre un escó respecte a les eleccions de 2015, Compromís ha tornat a ser la força més votada amb el 31,04% dels vots (437 suports), i 4 regidors, molt seguit per Ciutadans que irromp amb força en l'hemicicle aconseguint 3 regidors amb 319 vots.

Per part seua, des de Compromís per Massalfassar s'han mostrat molt satisfets pels resultats, malgrat les complicacions que va portar donar per vàlid el vot que va donar representació a Demòcrates Valencians. "Hem obert diàleg entre les diferents forces polítiques de tots els grups, però DV encara no ens ha retornat els intents de comunicar-nos amb ells", han explicat a València Extra "en aquest punt de les negociacions encara no hi ha un pacte que done la majoria absoluta".

En Compromís també han assegurat que no estan disposats a pactar amb tots els partits, com és el cas de PP i Ciutadans. Per part seua, amb el Partit Socialista sí han tingut contactes, a pesar que només compten amb un regidor, i els valoren positivament.

Per part seua, el Partit Popular ha sigut el més perjudicat caient dels 4 regidors en 2015 als 2 regidors que ha aconseguit en les eleccions municipals de Massalfassar de 2019. De fet, tot apunta al fet que els seus vots han anat per a Ciutadans, que s'estrenava, per primera vegada a l'Ajuntament de la localitat, i l'ha fet amb una important representació. Des de la formació Popular, han admés que "perdre dues candidatures no és un bon resultat, no podem estar satisfets".

El PP ha explicat a València Extra que en Massalfassar ho tenen complicat per a aconseguir acords, sobretot per les discrepàncies ideològiques. No obstant això, encara que amb dos regidors no tenen capaços de liderar, afirmen que faran el possible per a intentar arribar a acords.

Destacats