El PP, C's i DV ratifiquen la moció de censura a l'alcalde de Massalfassar Joan Morant

Des de Demòcrates Valencians lamenten haver arribat a aquesta situació i defensen que l'única preocupació ha sigut assegurar la governabilitat a Massalfassar

Guardar

Aplausos a Joan Morant 2
Aplausos a Joan Morant 2

La moció de censura al govern de l'alcalde en funcions de Massalfassar, Joan Morant, ja és un fet. Aquest matí s'ha ratificat al Ple del govern local amb l'objectiu "d'assegurar la governabilitat", davant la falta de suports als nous pressupostos. La moció de censura ha sigut recolzada pels grups del Partit Popular (PP), Ciudadanos Massalfassar i Demòcrates Valencians (DV).

Des de hui ja no governarà Compromís al municipi de Massalfassar, ja que els partits de l'oposició han fet una moció de censura a l'alcalde d'aquesta localitat, Joan Morant. Des del govern asseguren que els motius d'aquesta decisió han sigut merament personals, i que no responen a cap responsabilitat política. Fins als últims dies, la coalició Compromís per Massalfassar ha intentat reprendre les relacions amb DV amb l'objectiu que "la ciutadania de Massalfassar no haja de tornar a patir per estar governada pel partit que ha simbolitzat la corrupció valenciana any rere any", diuen des de l'Ajuntament.

Per la seua part, Tomàs Ferrandis, exalcalde de Xeresa per DV, explica que la decisió del partit de recolzar la moció de censura ha sigut únicament per a assegurar la governabilitat a Massalfassar, ja que els pressupostos no s'aprovaven des del 2016. A més, lamenten la resposta de Compromís davant la moció a l'atribuir-ho tot als problemes personals: "és veritat que les relacions personals amb l'alcalde han patit un desgast evident, però afirmar que els motius es responsabilitzen a soles al regidor Carles Fontestad, regidor per CV a Massalfassar, és una afirmació poc reflexiva", diu Ferrandis.

Des del grup polític de Demòcrates Valencians volen destacar que la moció no ha sigut una decisió que formara part de la seua estratègia política i que ells volen mantindre unes bones relacions amb la coalició Compromís. De fet, han recordat el seu suport al grup encara que no en l'àmbit local, però sí a Joan Baldoví, diputat per Compromís al Congrés dels Diputats a Madrid. "Lamentem que hàgem arribat a aquesta situació però respectem la decisió local", ha dit Ferrandis.

Joan Morant, l'alcalde en funcions

Per l'altra banda, l'alcalde ara en funcions de Massalfassar ha volgut destacar que: "aquesta ha sigut una moció de censura molt profitosa perquè han tingut un any per adonar-se compte dels números que les feia falta. L'únic motiu és eixe, donat que jo sempre he estat obert al diàleg". L'edil en funcions diu que era conscient del fet que ell governava en minoria, per tant, estava obligat a fer-ho. A més, diu que va crear diferents instruments per a la comunicació, però que moltes vegades no aparegueren en les reunions ni el PSOE ni DV.

El futur exalcalde de Massalfassar ha lamentat aquesta situació, ja que destaca la difícil situació en la qual ha hagut de governar: "vaig estar huit mesos sense secretari d'intervenció i a més, quatre mesos de crisi sanitària. A soles he tingut un mes i mig de governança tranquil·la i encara hem inaugurat un nou centre de salut, plenat d'arena la platja que estava buida, obert l'escoleta que era molt important i fet l'escollera en paral·lel que tanta falta feia". Si es queixen de falta de transparència, no pot ser, diu l'alcalde, ja que han publicat tots els moviments al web i a Gestiona.

Finalment, en finalitzar el ple on han ratificat la moció de censura, diverses persones han volgut mostrar el seu suport a l'alcalde fent-li un aplaudiment a l'eixida del Ple.

Moción de censura Joan Morant Diverses persones fan un aplaudiment a Joan Morant respectant les distàncies de seguretat

.

Destacats