Compromís titlla d'oportunista la moció de censura de PP i Cs amb la qual va perdre l'alcaldia de Massalfassar

Guardar

mocion massalfassar ep
mocion massalfassar ep

L'exalcalde i portaveu de Compromís a Massalfassar (València), Joan Morant, ha criticat els "falsos arguments" de la moció de censura de PP, Cs i Demòcrates Valencians per la qual va perdre l'alcaldia fa uns dies. Una moció "oportunista i que podrien haver presentat molt abans; no ho van fer perquè no aconseguien arribar a acords entre ells", ha asseverat.

Aquesta moció, presentada el 29 de juny pels tres partits contra l'equip de govern de Compromís, va tirar avant aquest dilluns en un ple extraordinari amb el suport del representant del PSPV. Es va confirmar així l'eixida de la coalició i que l'Alcaldia passa a les mans d'Álvaro Montañés (PP) fins a agost de 2021 i d'Higinio Yuste (Cs) fins a les eleccions de maig de 2023.

PP, Cs i Demòcrates la van justificar per la "paràlisi institucional" a l'Ajuntament de Massalfassar. No obstant això, l'exalcalde ha defensat en un comunicat que "la seua gran motivació no era una altra que el fet d'haver aconseguit la suma necessària per a governar".

També ha qualificat de "rotunda i absolutament falsos" la resta d'arguments que van al·legar els tres partits, com a insults en ple, falta de transparència, caràcter dictatorial de l'alcalde, i falta de diàleg. De fet, ha instat a la ciutadania a repassar els plens per a comprovar que "aquestes acusacions falten a la veritat".

"Des de l'equip de govern hem alçat els ponts necessaris per a dialogar amb totes les formacions polítiques, no sols des del punt de vista institucional, creant comissions informatives i facilitant-los l'accés a la informació administrativa que han demanat, sinó convocant una gran quantitat de reunions, màximament en les setmanes prèvies al debat sobre els pressupostos, per a tractar d'arribar a acords", ha subratllat Morant.

En aquesta línia, ha insistit que "el bloqueig institucional que denuncien no ha pogut vindre per part de l'equip de govern" perquè estaven en minoria: "Han sigut ells mateixos els que, després d'adonar-se que tenien la possibilitat de tirar-nos, han començat a negociar per primer tombar els pressupostos i, seguidament, presentar aquesta moció de censura".

"AMB EL CAP MOLT ALT"

Després del ple en què es va fer efectiu el canvi de govern, els regidors de Compromís van abandonar la sala entre "aplaudiments de molts veïns que s'agrupaven les portes". "Ens n'anem amb el cap molt alt i amb la tranquil·litat d'haver treballat en tot moment pel bé d'aquest municipi", ha reblat l'exprimer edil.
Destacats