Compromís, la força més votada de les eleccions municipals de Massalfassar

Compromís de Massalfassar haurà de pactar amb PSOE per a accedir al govern

Guardar

Ajuntament_de_Massalfassar
Ajuntament_de_Massalfassar

Els resultats de les eleccions municipals de Massalfassar de 2019 han deixat un clar vencedor. Malgrat perdre un escó respecte a les eleccions de 2015, Compromís ha tornat a ser la força més votada amb el 31,04% dels vots (437 suports), i 4 regidors, molt seguit per Ciutadans que irromp amb força en l'hemicicle aconseguint 3 regidors amb 319 vots.

El Partit Popular ha sigut el més perjudicat caient dels 4 regidors en 2015 als 2 regidors que ha aconseguit en les eleccions municipals de Massalfassar de 2019. De fet, tot apunta al fet que els seus vots han anat per a Ciutadans, que s'estrenava, per primera vegada a l'Ajuntament de la localitat, i l'ha fet amb una important representació. Per part seua, el partit socialista ha perdut suports i només ha aconseguit un regidor, deixant pas a Demòcrates Valencians que aconsegueixen un regidor.

Compromís va arrasar en Massalfassar en les eleccions municipals de 2015, aconseguint la majoria dels vots (un 39'18%) i 5 regidors que, així i tot, no aconseguien els 6 de la majoria absoluta. L'aliança entre Compromís i PSOE va poder fer possible que Carles Fontestad (Compromís) es convertira en l'alcalde de la localitat. No obstant això, ara li passa el testimoni al qual fins ara era el primer tinent d'alcalde, Joan Morant, al qual se li trontolla el lloc d'alcalde. I és que la coalició que va funcionar en 2015 - PSPV i Compromís - no arribaria a la majoria absoluta, com sí que ho faria una coalició entre PP, Cs i Demòcrates Valencians. Caldrà esperar per a saber com es desenvolupen les negociacions.

Carles Fontestad, el que ha sigut alcalde en Massalfassar en l'última legislatura, es va desmarcar del partit per a convertir-se en el número u en la llista de Demòcrates Valencians pel municipi. Encara que només ha aconseguit un escó en l'hemicicle, Fontestad demana mantenir l'alcaldia, ja que pot decidir la ideologia de l'Ajuntament de Massalfassar en els pròxims anys, donant suport a la coalició del PSPV i el seu anterior partit, Compromís; o juntament amb PP i Ciutadans.

Destacats