La Mancomunitat de L'Horta Nord proposa diferents projectes per a millorar la sostenibilitat dels seus municipis

Guardar

Mancomunitat Horta Nord Declaraciones Interes
Mancomunitat Horta Nord Declaraciones Interes

El passat 5 de març l'Equip de Govern de la Mancomunitat de L'Horta Nord va celebrar una reunió telemàtica amb la finalitat d'arribar a un acord per a la presentació de projectes a la Convocatòria de Manifestació d'Interés en relació amb el Component 1 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que convoca el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Després d'aquesta reunió, la Mancomunitat ha presentat quatre propostes de projectes sostenibles amb la finalitat de crear un entorn urbà el menys contaminant possible, a més de ser beneficiós per als deu municipis que la conformen, ja que es tracta d'unes millores que la ciutadania podrà gaudir en el seu dia a dia.

El primer projecte proposat és "HORTA BICI" que tracta de continuar la connexió interurbana de carrils bici ciclopeatonals, a més d'unir aquests carrils amb les estacions de transport públic existents com són el Metre o Rodalia. Aquest projecte també contempla la creació d'un parc públic de bicis elèctriques.

El segon dels projectes és "HORTA BUS" que consisteix en l'adquisició d'una flota d'autobusos elèctrics amb la finalitat de generar una xarxa de transport públic zero emissions, en la conurbació dels municipis que componen la Mancomunitat l'Horta Nord.

"CAMINS ESCOLARS SEGURS" és el tercer projecte que s'ha proposat, i que tractarà de millorar o crear itineraris segurs per als escolars, mitjançant un espai de trànsits per als vianants segregat del trànsit rodat.

Finalment s'ha presentat el projecte "HORTA NORD AMIGABLE" que es basarà en la conversió en zona de vianants dels centres interurbans dels municipis de la Mancomunitat i la creació de zones d'aparcament dissuasiu.

En paraules del president de la Mancomunitat de L'Horta Nord, José Vicente Andreu, "Les manifestacions d'interés són un punt fonamental per a la millora en la qualitat i sostenibilitat dels nostres municipis, perquè són les que ens permeten plantejar projectes de millora".

El vicepresident Segon de la Mancomunitat, Fran López, també comenta que: "Aquesta és una oportunitat que no podem deixar passar, ja que aquesta manifestació d'interés va dirigida a capitals de província i Ajuntaments de més de 50.000 habitants sense perjudici dels destinataris finals de les subvencions, i en el nostre cas els deu municipis de la Mancomunitat sumem 78.604 habitants".

En cas que aquests projectes, o alguns d'ells, siguen acceptats, està previst que s'inicien a la fi d'aquest 2021 o principis de 2022, per a quedar finalitzats a la fi de 2023.

Destacats