La Mancomunitat de l'Horta Nord assessora als seus ciutadans en les seues hipoteques i ajuda al fet que recuperen més de 450.000 euros

Guardar

mancomunitat_hortanord_hipoteca
mancomunitat_hortanord_hipoteca

La Mancomunitat l´Horta Nord a través del servei de l'OMIC -servei que es presta aquesta legislatura de forma gratuïta als seus ciutadans-, ve facilitant un servei d'atenció personalitzada a tots els consumidors que ho han requerit sobre qualsevol tema en matèria de consum.

Al servei de l'OMIC de la Mancomunitat, poden acudir tots aquells consumidors, que sent ciutadans dels municipis que integren la Mancomunitat de l´Horta Nord (Albalat dels Sorells, Albuixec, Emperador, Massalfassar, Museros, Massamagrell, La Pobla de Farnals, Rafelbunyol, El Puig de Santa María i Puçol), i prèvia sol·licitud de cita prèvia en el seu municipi, vulguen conéixer si s'han vulnerat els seus drets com a consumidor i/o usuari/a, així com per a tramitar les seues reclamacions en matèria de consum.

Segons ha declarat, Yolanda Sánchez, delegada responsable del servei de l'OMIC en la Mancomunitat de l´Horta Nord, "durant el primer semestre d'enguany s'han atés 23.429 consultes i 2359 reclamacions, de les quals 1865 corresponen a temes relacionats en matèria de productes bancaris i hipoteques. Els motius que més reclamacions han generat en el sector bancari, són aquelles relacionades amb clàusules abusives per les despeses de formalització d'hipoteques, aplicació d'arrodoniments a l'alça i del tipus IRPH, aplicació de comissions indegudes..."

"El servei que tan satisfactòriament han valorat els consumidors que ho estan utilitzant , consisteix en la verificació o no de l'existència de la clàusula solc, la formulació de la reclamació per a sol·licitar la devolució de les quanties indegudament cobrades per aquest concepte, informació del procediment de reclamació del procediment extrajudicial establit pel Reial decret 1/2017 i posterior verificació de si la quantia proposada per l'entitat bancària és la que realment li correspon per l'aplicació de la clàusula de limitació de variabilitat", comenta Sánchez.

Per això, l'OMIC disposa de l'eina informàtica de càlcul, facilitada i desenvolupada per l'OMIC de Madrid, que és capaç de calcular de manera molt aproximada la quantia real a retornar al consumidor. D'aquesta manera, el consumidor decidirà si acceptar o no la quantia proposada, podent iniciar la via judicial en cas contrari. Ara com ara, els consumidors que han utilitzat aquest servei han aconseguit recuperar més de 450.000€ per l'aplicació d'aquesta clàusula, quedant encara molts afectats per rebre la contestació de les seues entitats bancàries sobre la quantia a retornar.

D'altra banda, s'està també aconseguint que es deixe d'aplicar la clàusula d'arrodoniment a l'alça, així com la devolució de les quanties que indegudament s'han cobrat per l'aplicació d'aquesta.

"L'OMIC ha procedit en aquests casos a facilitar les eines necessàries als consumidors per a la defensa i protecció dels seus drets, no dubtant per a açò a ampliar el seu horari d'atenció a l'usuari en tots els municipis davant l'increment de la demanda del servei", apunta el President de l'entitat, José Vicente Andreu.

"Des del Servei de l'OMIC de la Mancomunitat de l´Horta Nord, que aquesta legislatura hem aconseguit que siga totalment gratuït, eliminant la taxa que es pagava en anteriors legislatures, es continuarà treballant per totes aquelles reclamacions que en l'actualitat es troben pendents de resolució", finalitza Andreu.

Destacats