Foios posa en marxa una xarxa de wifi pública gratuïta

Guardar

PLACA-DEL-POBLE
PLACA-DEL-POBLE

L'Ajuntament de Foios ha adjudicat a una empresa la instal·lació i manteniment de 9 punts d'accés públic gratuït a l'aire lliure en diversos espais de Foios. Aquest contracte també inclou uns altres 15 punts més de connexió gratuïta als espais interiors de la majoria d'edificis municipals.

Foios ha estat un dels primers pobles a posar en marxa la iniciativa gràcies al programa WiFi4EU de la Unió Europea dotat amb 15.000 € per municipi seleccionat. Aquesta iniciativa promou el lliure accés dels ciutadans a la connectivitat wifi en espais públics com parcs, places, edificis oficials i biblioteques de municipis de tota Europa.

Els punts del poble que en uns dies disposaran de xarxa wifi són: la plaça del Poble, l’Albereda, la plaça de l’Estació, el parc Rei en Jaume, l’avinguda Mediterrani, la plaça de la Creu, la plaça Mestre Miguel Rodrigo (Llar de la Música), el poliesportiu i piscina municipal, i el parc de Cuiper.

Els veïns i veïnes que vulguen accedir a aquesta xarxa wifi pública hauran de fer el següent: buscar xarxes wifi als paràmetres del telèfon mòbil, entrar a la xarxa wifi4eu, acceptar les condicions d'ús, registrar un correu electrònic personal i accedir-hi.

En declaracions de l'alcalde, Sergi Ruiz, "es tracta d'una important mesura que posarà al nostre poble al capdavant de la lluita contra la bretxa digital per avançar en favor de la igualtat d'oportunitats".

Destacats