Foios celebra l'«Orgull des de casa» amb una programació digital

L’Ajuntament ofereix activitats per a tots els públics a través de les xarxes socials municipals per a fomentar la diversitat

Guardar

Foios LGTBI
Foios LGTBI

Foios va iniciar la seua programació per a l'Orgull el passat diumenge 28 de juny, el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+, amb la lectura virtual del manifest. Aquesta és la primera de les múltiples activitats que la Regidoria de Polítiques LGTBI+ de l'Ajuntament de Foios ha posat en marxa per a celebrar l'«Orgull des de casa».

Mónica Chirivella, regidora de Polítiques LGTBI+ de Foios, explica que la programació presenta opcions responsables per a tots i totes en la difícil situació sanitària actual. L'Ajuntament ha planificat quatre activitats, dues orientades al públic infantil i dues adreçades al públic adult, que es desenvoluparan en línia al llarg de la setmana.

Mónica Chirivella, regidora de Polítiques LGTBI+ de l'Ajuntament de Foios.

Hui, dimarts 30 de juny, Foios ofereix la primera de les accions per a la població infantil: La Caixeta dels Mil Contes: Diversitat Familiar, una espècie de contacontes interactiu que combina la lectura amb la visualització de vídeos, jocs i altres activitats digitals que mostren diferents models de famílies i els elements comuns que asseguren un entorn de protecció i amor.

El dimecres 1 de juliol, Foios acull el recorregut fotogràfic Geografies simbòliques dels drets LGTBI, que reflecteix la situació discriminatòria que pateixen en diferents societats i cultures les persones que pertanyen al col·lectiu. Al mateix temps, la reivindicativa exposició virtual visibilitza i celebra la diversitat d'identitats i sexualitats humanes.

L'activitat infantil Famílies de colors presentarà, el dijous 2 de juliol, el curtmetratge Vent del Garbi i un taller que plantejarà dinàmiques per a mostrar la varietat de models familiars en la societat actual.

'La cultura transmet els rols que la societat perpetua o canvia'

La programació continuarà el divendres 3 de juliol amb el taller Cine i activisme LGTBI, que oferirà un trajecte audiovisual per pel·lícules que representen el desenvolupament del moviment d'alliberament sexual i de les identitats LGTBI i la seua lluita. Segons apunta la regidora Mónica Chirivella, la cultura és un espai de representació fonamental, ja que «transmet els rols que la societat perpetua o canvia».

L'agenda de l'«Orgull des de casa» de Foios conclourà el dissabte 4 de juliol amb la «manifestació» en línia, que se celebrarà a través de les xarxes socials a partir de les 19 h. El lema de la marxa digital serà «Sororitat i feminisme per a transformar. Dones lesbianes, trans i bisexuals en acció! Per les més vulnerables!».

A banda de totes aquestes activitats, la Regidoria de Polítiques LGTBI+ de Foios anima la ciutadania a participar en el Kahoot Challenge LGTBI organitzat per la Mancomunitat del Carraixet. El qüestionari estarà disponible durant tota la setmana i, entre les persones que l'emplenen satisfactòriament, se sortejarà un lot de marxandatge i llibres LGTBI que ajuden a incrementar l'aprenentatge sobre aquest tema. A més, Mónica Chirivella convida tota la població a penjar dels seus balcons i finestres banderes LGTBI al costat dels arcs de Sant Martí que ja omplin de color els carrers del municipi.

'Encara que no puguem participar en la reivindicació de manera física, continuem treballant per informar i per informar-nos'

«Ens hauria agradat fer una setmana molt més llarga, reivindicativa i present», afirma Chirivella. Així i tot, la regidora d'Igualtat i Polítiques LGTBI+ es mostra satisfeta amb la programació de Foios i confia que la ciutadania gaudisca d'ella. «Encara que no puguem participar en la reivindicació de manera física, continuem treballant per informar i per informar-nos», declara.

Destacats