Els Reis d'Orient visiten els pobles de l'Horta de València

Descobreix com veure als Reis Mags a València en aquest Nadal tan atípic

Guardar

CABALGATA DE REYES MISLATA DEL 050120
CABALGATA DE REYES MISLATA DEL 050120

Enguany, el Nadal està marcat pel coronavirus, i els actes nadalencs als quals estàvem acostumats han hagut de reinventar-se. Un clar exemple és, sens dubte, la Cavalcada de Reis. Malgrat la prohibició de Sanitat de dur a terme aquest esdeveniment tal com el coneixem, els diferents municipis de l'Horta, en funció de les seues possibilitats i del nombre d'habitants, han dissenyat una visita dels Reis Mags diferent, però que inundarà de màgia i emoció els diferents carrers dels pobles valencians.

A continuació, fem un recorregut pels municipis de l'Horta de València per a descobrir de quina manera Melcior, Gaspar i Baltasar visitaran a tots els xiquets i xiquetes de l'àrea metropolitana de València:

Cavalcades de Reis a València 2021

La gran majoria dels municipis han optat per preparar una cavalcada en la qual els Reis Mags recorreran tots els carrers, saludant als veïns i veïnes que romandran als seus balcons o finestres. Així, aquest 5 de gener, a la vesprada-nit, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Alcàsser, Benetússer, Quart de Poblet, Tavernes Blanques, Paterna o Alboraia, on arribaran amb vaixell a Port Saplaya i visitaran també la Patacona. És necessari estar molt atents a les xarxes socials dels ajuntaments per a conéixer tots els detalls sobre aquesta visita tan esperada.

Així mateix, els Reis d'Orient arribaran a Alfafar pel canal del Tremolar per a, després, recórrer els carrers del municipi. A partir de les 17.00 hores, Melcior passejarà pel nucli urbà, Gaspar pels carrers del barri Orba i Baltasar pel barri Sant Jordi. El mateix ocorrerà a Mislata i Manises. Des dels diferents ajuntaments es demana a la ciutadania que romanga en les finestres, balcons o a les portes de les seues respectives cases per a evitar aglomeracions.

A Almàssera, els Reis Mags arribaren a les 17.00 a l'Església – es podrà seguir la recepció a través del canal de Facebook de l'Ajuntament –. Entre les 17.30 i les 22.00 hores, realitzaran un recorregut pels carrers del poble per a saludar a tots els xiquets i xiquetes i deixaran a la porta de les cases els regals.

Més tard, a les 18.00 hores, Melcior, Gaspar i Baltasar començaran la seua visita a Puçol, on realitzaran set recorreguts que es poden consultar a la web de l'Ajuntament, així com en la localitat de Xirivella on, muntats en vehicles descapotables, desfilaran pels següents recorreguts: Vicentica la Serrana – Barri de la Llum – Zamarra – Avinguda de la Pau; San Ramón – Monte Piedad – Havana Vella – Polígon; i Zona Centre.

Finalment, a Foios, a partir de les 16.30 hores, els Reis recorreran en cotxes descapotables els carrers de la població, Cuiper i Venta del Sombrerer. A les 17.30 hores, començarà la visita de les seues Majestats i el repartiment de regals pels domicilis dels xiquets i xiquetes dels tres nuclis de la població.

Visita presencial amb els Reis Mags

Altres municipis, en canvi, han optat per suspendre la cavalcada i oferir l'oportunitat als més menuts a veure als tres Reis Mags en persona, però complint amb totes les mesures sanitàries. D'aquesta manera, a la plaça Major de Meliana, totes les persones que s'hagen inscrit pujaran a veure als Reis en l'horari assignat. El mateix ocorre al Castell d'Alaquàs, a Paiporta o a Torrent, on només els xiquets i xiquetes que s'hagen inscrit podran entregar les seues cartes.

En el cas de Catarroja, s'ha preparat, al TAC, dues passes per a gaudir de l'espectacle 'Kibo y la grandeza de las cosas pequeñas'. En acabar, els Reis Mags saludaran als assistents. Les actuacions seran a les 17.00 i a les 19.30 hores.

A Burjassot, es podrà accedir únicament amb la invitació gratuïta que s'haurà de sol·licitar a la web de l'Ajuntament. En la sol·licitud caldrà triar tant l'hora – 11.00, 12.45, 17.00 o 18.45 – com l'espai – Pavelló Cobert i Auditori de la Casa de la Cultura – així com especificar el nombre de xiquets (màxim 3) que aniran acompanyats només per un adult o, en el cas de famílies nombroses, un adult amb tots els xiquets i xiquetes del nucli familiar. En el cas que algun menor tinga mobilitat reduïda, s'haurà de seleccionar l'espai del Pavelló Cobert.

Finalment, a Aldaia, els emissaris reials rebran a tots els xiquets i xiquetes d'11.00 a 14.00 hores a la plaça de la Constitució, l'avinguda de la Música (porta TAMA), la plaça de les Corts Valencianes, el carrer Doctor Fleming i la plaça d'Europa (porta Mercat Municipal).

Per descomptat, els Reis d'Orient també arribaran a València ciutat, on l'alcalde i les Falleres Majors els rebran. La recepció es podrà seguir per streaming.

 

Destacats