Solmarket s'acomiada de la Platja del Puig amb 150.000 assistents, un 50% més que en 2018

Duplica vendes i genera 36.000 litres d'aigua potable per a Cambodja, l'Índia i Etiòpia en col·laboració amb Auara

Guardar

Festival Solmarket
Festival Solmarket

La IV edició del festival de gastronomia i oci familiar Solmarket va tancar en la nit d'aquest diumenge a la Platja del Puig amb un balanç superior als 150.000 assistents, una "xifra rècord" que suposa un 50% més de visitants que l'any anterior, segons ha informat l'organització en un comunicat.

El gran acolliment de la quarta edició de Solmarket van portar a ampliar una setmana més la seua proposta gastronòmica i lúdica a la platja del Puig, per la qual han passat més de 150.000 persones, principalment públic familiar format per pares entre 28 i 40 xiquets acompanyats dels seus fills.

A més de comptar amb visitants de tots els racons de la província de València, també ha sigut destacada la presència de turistes xinesos, francesos i alemanys.

100.000 ENVASOS

En aquesta edició Solmarket ha duplicat les vendes, s'han consumit més de 30.000 litres de cervesa, s'ha pogut degustar l'oferta gastronòmica internacional de més de 20 conegudes food trucks, s'han realitzat 31 actuacions en directe i han participat 70 signatures en el market estiuenc.

A més, gràcies a la col·laboració amb l'empresa social d'aigua mineral Auara, el festival ha aconseguit generar 36.000 litres d'aigua potable per a Cambodja, l'Índia i Etiòpia. Auara ha donat quatre litres d'aigua potable a poblacions subdesenvolupades per cada litre d'aigua consumit en Solmarket.

En la seua aposta per la sostenibilitat, Solmarket ha reciclat més de 100.000 envasos de plàstic i vidre i ha utilitzat envasos i gots de PET reciclatge.

OFERTA RENOVADA

Solmarket s'ha afermat en pocs anys com a "referència d'oci familiar" gràcies a un complet programa que conjumina una cuidada i variada gastronomia per a tots els paladars, juntament amb música en directe, activitats infantils i market artesanal, entre altres activitats, destaquen des de l'organització del certamen.

I per a l'any vinent, avancen, la V edició de Solmarket sorprendrà amb continguts originals, on la música i la gastronomia continuaran sent protagonistes. El festival apostarà en 2020 per artistes de renom i farà la volta al món amb 20 proposades culinàries gurmets diferents, una per cada país.

Així mateix, habilitarà una línia d'autobús entre el recinte i València, a més de realitzar una millora de les instal·lacions com la projecció de zones enjardinades, l'ampliació i il·luminació del pàrquing, nova senyalització i millores en la zona de banys.

També continuarà impulsant projectes solidaris de la mà de l'empresa Auara i fomentarà el reciclatge i la sostenibilitat amb l'ús de gots i safates reutilitzables.

La V edició de Solmarket es presentarà en la fira internacional de turisme Fitur per a continuar promocionant El Puig com a destinació d'oci i turisme familiar de qualitat.

Destacats