Marc Oriola: 'Treballar per al poble en el qual visc, m'omple molt'

’El meu propòsit polític és oferir el major benestar possible als veïns i veïnes del Puig'

Guardar

marc-oriola_9999_9
marc-oriola_9999_9

Marc Oriola, Regidor de Cultura i Educació, Comerç, Ocupació, Formació i Personal de l'Ajuntament del Puig, sempre, d'una manera o altra, ha estat lligat a la política. A pesar que va ser en 2008 quan va decidir afiliar-se al PSOE, tal com conta ell mateix 'des de xicotet, com es diu col·loquialment, he mamat la política'. València Extra ha parlat amb Marc Oriola, que no solament ens ha fet un balanç del que porta de legislatura, sinó que també ens ha explicat els projectes que duran a terme.

Quin balanç de la seua gestió faria a l'equador de la legislatura?

Un balanç prou positiu. Pel que fa a les meues àrees (Cultura i Educació, Comerç, Ocupació, Formació i Personal) podria dir que hi ha complit més del 75% del programa. Com a exemples caldria destacar:

- Noves ajudes de llibres per a Batxiller i FP (ja que la resta de cursos ja tenien), així com ajudes per als joves que van amb transport públic a la Universitat o fer FP.

- Obrir en horari intensiu i ininterromput de 8 a 21 hores la Biblioteca Municipal en període d'exàmens.

- Potenciament de les nostres tradicions com el Cant d'estil, Tabal i Dolçaina, i la creació d'un grup de Danses Valencianes tant d'adults com infantils.

- Convertir la Fira del Llibre en la Setmana de les Lletres, així com crear el Consell Lector i l'adhesió al Pla Estratègic de Ciutat Lectora.

- La redacció d'una Relació de Llocs de Treball.

- Ampliació de tots tipus de cursos per a desocupats.

La veritat que prou coses per als dos anys que portem de legislatura i encara queden coses per fer.

Quins han sigut els projectes més demandats pels veïns del Puig que heu dut a terme?

A part de projectes, el que demanaven era proximitat. La nostra relació amb els nostres veïns i veïnes és molt propera tant al carrer, com a l'Ajuntament.

Quant a projectes, destaca l'accessibilitat en temes de mobilitat i un pla d'oci per als joves, els quals ja estan en procés per a posar en marxa mesures demandades per la gent.

També la solució a escala econòmica, ja que quan vàrem entrar hi havia 6.500.000 € de deute i ara està baix dels 5 milions, a l'espera de saber als PGE què passa amb els pobles que hem tingut superàvit, ja que si va tot a deute, el deixaríem a la meitat de quan vàrem entrar.

Quant a l'ocupació al Puig. Quines iniciatives esteu fent per a reduir la desocupació?

Per la meua part tenia una cosa ben clara, que era potenciar el treball de qualitat i indefinit. Per això, vàrem donar-li la volta a un antic projecte, el Pla Activa. Aquest consisteix en donar ajudes a les empreses que contracten indefinidament a aturats del nostre poble. Les ajudes estan plantejades en quatre sectors:

Joves menors de 30 anysHomes de 31 fins 42 anysMajors de 43Dones de qualsevol edat.

Les ajudes van des de 1.800 € fins a 2.500 € per contractes indefinits i a nivell complet, i després el mateix però amb una quantitat proporcional a contractes indefinits a temps parcial.

Era una mesura que estàvem obligats a fer per a potenciar com cal un treball digne i de qualitat. I estic molt content perquè l'any passat varen ser 8 persones contractades.

I hem tornat a reiniciar els contactes amb els nostres polígons industrials, les quals abans eren molt inexistents.

Per als emprenedors donem una ajuda de 500 € per obrir un comerç i totes les facilitats en temes de llicències perquè no es demore tant en temes burocràtics.

A més, hem tornat a rellançar l'activitat de l'Associació Comercial del Puig amb una col·laboració molt gran, on ells comencen a ser autònoms en les seues activitats i des de l'Ajuntament els ajudem com a col·laboradors. Era un repte i objectiu de la Regidoria de Comerç.

Com es presenta el que queda de legislatura?

Tenim projectes encara que dur cap al davant com per exemple:

- Un festival cultural al carrer, que per dates serà a finals de Setembre.- Creació d'una nova plaça, la qual ara és un descampat on hi havia una antiga fàbrica de conserves. Si tota va bé en Juny - Juliol comencen les obres- Nou Pla Municipal de la Joventut i un local per a ells.- Nova ubicació de les Llars dels Jubilats

I ja a l'àmbit més personal, Com vas arribar a la política?

En ma casa sempre s'ha parlat de política, ja que el meu pare també va ser regidor l'any 79. Així que des de xicotet he mamat, com es diu col·loquialment, la política. Sempre m'han ensenyat que en aquesta vida s'ha de progressar, ajudar a qui ho necessita i la igualtat d'oportunitats, per la qual cosa l'any 2008 em vaig afiliar al PSOE, encara que sempre m'havia identificat amb ell. Per a mi la política és un treball temporal, ja que jo tinc una empresa amb el meu germà com a Administradors de finques i assessoria. Clar està que una legislatura més m'agradaria estar perquè saber que fas coses per al poble que jo visc, m'ompli molt.

Com et defineixes com a polític? Quin és el teu propòsit?

Em considere molt proper i accessible, i a la vegada un veí més del meu poble. Moltes vegades, ni recorde que sóc regidor!! Intente fer les coses bé i ser coherent amb les meues decisions perquè no veig la necessitat de fer-ho mal o de fer alguna irregularitat al poble on visc i vaig a viure, El Puig.

Com a propòsit, donar el major benestar als meus veïns i veïnes, sense cap dubte.

Destacats