Luisa Salvador repeteix com a alcaldessa del Puig amb majoria absoluta

La candidata del PSOE a l’Ajuntament de El Puig de Santa María tornarà a tindre la vara de comandament sense necessitat de pactar amb cap força política

Guardar

EL PUIG
EL PUIG

Aquest 26 de maig, les urnes s'han saldat amb Luisa Salvador com a alcaldessa, per la qual cosa mantindria el seu lloc a l'ajuntament segons els resultats de les eleccions municipals del Puig de Santa María de 2019. Així ho han indicat fonts oficials després de realitzar el 100% de l'escrutini dels vots de la localitat, que ha registrat una participació del 70%.

Amb això, el partit guanyador de les eleccions del Puig ha sigut el PSOE, que ha obtingut els 7 escons necessaris per a tindre majoria absoluta, de manera que no necessitaria pactes per a ostentar la vara de comandament del consistori.

Així, el PSOE ha aconseguit el 43,52% dels vots amb 2.020 vots, molt per davant del PP, amb el candidat Bartolomé Vila que ha aconseguit 3 seients i 1.147 vots. Compromís, amb Vicent Porta com a cap de llista, per part seua, s'ha alçat amb 2 seients i 691 vots, mentre que Ciutadans ha aconseguit 1 escó i 472 vots a favor de l'electorat del municipi de l'Horta Nord.

Luisa Salvador, alcaldessa del Puig de nou

Fins a aquest 26 de maig, el municipi ha estat governat per un bloc d'esquerres que ara es renovarà, encara que el PSOE no necessitarà pactar amb una altra força per a governar perquè ha obtingut majoria absoluta. Tal com mostren els resultats de les eleccions municipals del Puig de Santa María de 2015, Luisa Salvador va aconseguir guanyar amb 5 escons, i juntament amb 2 més de Compromís, va obtindre la majoria absoluta, per la qual cosa es va convertir en la primera dona al capdavant del consistori.

En concret, la corporació municipal ha estat formada per Salvador, els socialistes Marc Oriola, Maite Sánchez, Fernando Checa i Julià Oriola; els 'populars' José Miguel Tolosa, Marco Antonio Gimeno, Amparo Gramage i Raúl Luis; Vicente Porta i María Saldaña de Compromís; i Jaume Monzonís i Enrique Porcar de Si Es Pot.

Destacats