Luisa Salvador: "El balanç d'estos dos anys és molt positiu, s'han augmentat els serveis"

L’alcaldessa fa una valoració positiva d’este temps de gestió en el qual ha aconseguit disminuir el deute municipal que havia heretat

Guardar

alcaldesa-12
alcaldesa-12

Què es va trobar en l'Ajuntament quan va entrar a governar en 2015?

El primer que ens trobem va ser un gran deute que passava dels sis milions d'euros i amb un pressupost d'uns 8,8 milions és un pes important. A més, l'anterior equip de govern s'havia passat en la despesa pel que el municipi estava penalitzat pel que per al pressupost del 2016 quan nosaltres entrem només teníem 150.000 euros d'inversió. A finalitzar l'any, a més d'haver pagat el capital havíem pagat 1,5 milions de deute. La fórmula és recaptar i estalviar en totes les factures i concessions. Els serveis no es van veure afectats, vam seguir oferint els mateixos. El romanent d'enguany, que és positiu en 1,2 milions estic obligada a liquidar deute doncs és deute de proveïdors.

Quin és el balanç de la gestió d'estos dos anys i que li queda per fer?

El balanç d'estos dos anys és positiu. S'ha millorat en serveis encara que en inversions s'han fet algunes però no les suficients. Ens hem vist lligats per la gestió realitzada per l'anterior equip de govern. En inversions que ens queden és la plaça de la Conserveta que realitzarem un parc, començaren les obres abans que acabe l'any, i hem destinat els PPOS de dos anys en açò. A més, s'han il·luminat les dues rotondes d'entrada al municipi que, malgrat ser del Ministeri, ho havíem de fer nosaltres. Entre altres actuacions, per a després d'estiu es començarà a arreglar la passarel·la per als vianants que va a la platja, malgrat tenir solament quatre anys, ens toca gastar-nos 30.000 euros a arreglar-la. S'ha demanat un altre punt d'accessibilitat a la platja doncs tenim 4 quilòmetres de platja. L'any passat vam engegar la platja per a gossos i va tenir molta acceptació. Ara tenim en marxa el projecte per a dur a terme la ciclopeatonal que va a l'Ermita de Sant Jordi.

alcaldesa-31També hem aconseguit que l'Ajuntament de València ens cedisca la gestió de l'Ermita de Sant Jordi doncs està dins de les rutes turístiques. L'accés a l'Ermita i a les empreses que hi ha en la zona està mal i també les arreglarem. També li hem demanat a l'Autoritat Portuària de València que ens cedisca els terrenys de la pedrera, eixe terreny està barrat, ells no ho usen i nosaltres podem fer un espai d'oci per a tots els habitants del Puig.

En les muntanyes tenim en marxa la recuperació de la Muntanya del Castell. No podem plantar on vulguem doncs està el Castell però s'està regenerant a poc a poc.

En estos dos anys s'han augmentat els serveis que es presta des de l'Ajuntament i que reacció hi ha hagut?

S'ha incrementat les ajudes en Serveis Socials doncs hi ha demanda. Quant a beques s'han atorgat beques musicals que abans no hi havia. S'han pujat les subvencions sobretot les culturals...

Considere que la reacció és bona, malgrat no fer massa inversió, la gent està contenta amb els serveis de neteja i altra. S'han donat més beques, ajudes, més al pla activa perquè les empreses contracten a gent del Puig i de forma indefinida...

Que forma s'ajuda al teixit empresarial del municipi?

Estem en contacte continu amb el teixit empresarial, estic en contacte personal amb les empreses del Puig. Anteriorment el contacte era inexistent tant per part de les empreses i les associacions empresarials com per l'Ajuntament. En estos moments s'està tenint més en compte a la gent del Puig a l'hora de les contractacions i açò és fruit de la gestió que s'està realitzant en estos moments.

Que forma es dóna a conéixer el turisme i la riquesa del Puig?

Tots els caps de setmana tenim visites guiades als diferents monuments. En les passades Pasqües els hotels del municipi estaven al complet. A més, fa dos anys ens van atorgar el Premi a la Millor Destinació de Turisme Familiar. A més, s'organitzen una sèrie de jornades gastronòmiques en les quals es donen a conéixer la riquesa del Puig. Estem en Fitur, en la Fira de les comarques... A més, l'any que ve som la seu del Campionat Nacional de Columbicultura que se celebrarà el juny de 2008.

alcaldesa-12De quina forma s'ajuda a les Associacions perquè puguen ser seu d'esdeveniments tan importants com este Campionat Nacional de Columbicultura?

Totes les associacions del municipi tenen la seua subvenció en el pressupost. Després quan volen organitzar aquest tipus d'esdeveniments es reuneixen amb nosaltres i des de l'equip de Govern es valora l'impacte que tenen, sempre els donem el suport que necessiten doncs no és una despesa sinó una inversió doncs ve molta gent i l'acció repercuteix més que un estand en qualsevol fira. La millor promoció és que et coneguen.

Que forma es gestiona el fet de tenir dos nuclis en la mateixa població, la platja i el centre?

La gestió és relativament fàcil. Hi ha gent que viu tot l'any en la platja encara que si que és cert que a l'estiu es multiplica la població. A l'estiu es desplaça un metge a l'ambulatori, s'atenen bé els serveis. És molt important per a nosaltres la platja perquè és un altre de les destinacions i atractius turístics.

Què destacaria del Puig?

Ho destacaria tot. El patrimoni cultural que tenim, hi ha molt per visitar. El Puig reuneix platja i muntanya. Destacaria l'oferta cultural i turística que tenim. A més, el calendari festiu és molt ampli. Quasi tots els mesos tenim alguna festivitat (juliols musical, esdeveniments musicals, la programació de la Casa de la Cultura...), les festes patronals, 9 octubre, Sant Roc, Sant Antoni, falles, Pasqua, els bous durant el mes de maig i juny. Sempre tenim algun esdeveniment o acte. I al llarg de l'any sempre hi ha algun que un altre esdeveniment esportiu...

Destacats