Les X Jornades Gastronòmiques consoliden El Puig com un espai culinari de referència

Guardar

Jornades Gastronomiques Puig
Jornades Gastronomiques Puig

Arròs de putxero en paella amb pota de vedella, fideuà de boletus amb foie, arròs d'ànec amb canella i carabassa de cacauet... estos són alguns dels plats que poden degustar-se del 12 d'abril al 6 de maig a les X Jornades Gastronòmiques del Puig de Santa Maria.

La cita culinària arriba al seu desè aniversari consolidada com un dels certàmens gastronòmics de referència de la Comunitat Valenciana.

jornades gastronomiques PuigEn esta edició participen 7 restaurants -Alhacena, Arrocería Noray, Huerto de Santa María, Finca San José, Anavi, Aigua Fresca i Marisma- amb uns menús que comparteixen el denominador comú del gust per la gastronomia mediterrània saludable i l'ús de les verdures de temporada, donant-li en esta ocasió protagonisme a la carabassa.

L'alcaldessa Luisa Salvador i la regidora de Turisme María Saldaña van explicar, a les barraques del Huerto de Santa María, que "l'objectiu d'enguany és arribar i superar els 2000 menús".

Les acompanyaren els propietaris dels restaurants que participen en esta singular proposta gastronòmica, que explicaren els seus plats als assistents per a després oferir-los una xicoteta degustació.

Junt ells hi havia el president de la Mancomunitat de l'Horta Nord i alcalde d'Albuixech, José Vicente Andreu, l'alcalde de Massamagrell, Pep Galarza, i altres personalitats polítiques comarcals i del món del turisme i la restauració.

Els menús de l'edició de 2018 parteixen dels 16 euros i per un euro més poden combinar-se amb una interessant ruta turística. Com a novetat, els visitants poden descobrir "L'espasa perduda de Jaume I" fent un passeig teatralitzat per l'Ermita de Sant Jordi. El consistori ha signat un conveni amb l'ajuntament de València per posar en valor este monument i obrir-lo al públic a través de visites guiades.

Altres rutes són la de Cavallers i Princeses, Refugis i Trinxeres i "El Pas de Jaume I". Els visitants també poden gaudir de monuments com la Cartoixa d'Aracristi, el Reial Monestir de Santa Maria del Puig i el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques.

Els amants de la música també disposen de l'opció de combinar el seu menú amb un dels dos concerts per a tots els públics - Jazzmàtiks i Ramonets- que hi ha programats dins del cicle de "Primavera en valencià".

Per donar-li més color a les Jornades, l'Ajuntament organitza per segona vegada consecutiva un concurs de Balcons Vius que va tindre molt bona acceptació durant la seua primera edició.

El consistori ha aprofitat la celebració del desè aniversari del certamen gastronòmic per "agrair a totes les empreses i instucions que any any darrere any recolzen el turisme al Puig".

Destacats