Les platges del Puig reben la Bandera Q de Qualitat Turística

Guardar

platja-el-puig-6
platja-el-puig-6

Les platges del Puig de Santa Maria han rebut la Bandera Q de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Es tracta de la major distinció que ofereix aquest organisme dependent del ministeri de Turisme encarregat d'acreditar la qualitat de les platges i instal·lacions nàutic-esportives de cara a la seua promoció turística.

L'alcaldessa del Puig Luisa Salvador ha recollit la distinció de mans de la Secretària d'Estat per al Turisme, Matilde Asian, i del president de l'ICTE Miguel Mirones. La cerimònia ha tingut lloc aquest dilluns 26 de juny a la sala d'actes del ministeri d'Indústria, Energia i Turisme a Madrid i també ha comptat amb la presència del regidor de Platges Fernando Checa i la regidora de Turisme Maria Saldaña.

Per a Luisa Salvador aquest reconeixement "suposa la confirmació de l'excel·lent estat en què es troben les platges del municipi i ens confirma com una opció turística de referència".

La Bandera Q és el principal distintiu espanyol de qualitat de les platges i s'aconsegueix després de realitzar una exhaustiva auditoria que acredita el compliment de la norma de qualitat UNE 187001: 2008 de Platges adaptada a la norma internacional UNE-ISO 13009: 2016 per Platges, el que internacionalitza el caràcter de la marca.

Perquè una platja o una instal·lació nàutic-esportiva puga lluir la Bandera Q ha de realitzar una auditoria que garantisca la qualitat, seguretat, rigurositat i professionalitat dels serveis que ofereix. Entre altres aspectes, s'analitzen els equipaments d'ús públic, els serveis de neteja i la recollida selectiva de residus, els dispositius de seguretat, salvament i primers auxilis, els serveis d'informació, els accessos a la zona de bany, els serveis higiènics i els serveis dels establiments d'oci.

Al costat de les platges del Puig, aquest 2017 lluiran la bandera Q de Qualitat que atorga l'ICTE un total de 236 platges espanyoles i 19 instal·lacions nàutic-esportives.

El reconeixement de l'ICTE arriba dies després que l'Agència Valenciana de Turisme distingís a les platges del Puig amb la seua Bandera Qualitur a la qualitat turística.

Aquesta doble distinció suposa, per al regidor de Platges Fernando Checa, "una merescuda recompensa al dur treball que hem realitzat aquest any per tenir les platges a punt per a l'estiu".

Per Maria Saldaña, responsable de Turisme, "aquest tipus de reconeixements són molt importants per al poble perquè signifiquen més visitants, més creixement econòmic i, en definitiva, més i millor ocupació laboral"

Destacats