La Vetlada Literària de Sant Pere referma el compromís del Puig amb la literatura

"La boda" de l'escriptora Irene Klein Fariza i "La deliberación" de Daniel Morales Perea, obres guanyadores del premi Conte en valencià i en castellà

Guardar

P1260478
P1260478

El passat divendres 25 de gener, amb ocasió de la festivitat de Sant Pere, El Puig va conèixer el nom de les guanyadores i guanyadors dels seus premis literaris i d'investigació durant la gran nit que esta localitat de l'Horta Nord dedica al món de les lletres.

La Vetlada Literària de Sant Pere va comptar amb la presència de la veïna del poble i rectora de la Universitat de València Mavi Mestre, qui va rebre de mans de l'alcaldessa Luisa Salvador un exemplar recopilatori de les obres guanyadores del certamen de contes al llarg dels seus més de 25 anys d'existència.

Mestre va ser l'encarregada de lliurar el guardó de la 25 Beca d'estudis sobre El Puig, que va recaure en el projecte "Edición crítica de la Breve historia de la Orden de Nuestra Señora de la Merced, en particular de la benditíssima casa de la Madre de Dios del Puche de Valencia, de Fray Felipe de Guimerán"presentat per Antonio Doñas Beleña.

La 27 edició del premi Conte a la millor narració curta en valencià va ser per a l'obra "La boda", de l'escriptora Irene Klein Fariza, provinent de la ciutat de València. L'accèsit va recaure en el conte"La festa d'aniversari" d'Anna Boluda Gisbert, d'Alcoi.

El premi a la millor narració en castellà va ser per al treball "La deliberación" del malagueny Daniel Morales Perea, qui va connectar-se per videoconferència des de Bristol, el seu lloc de residència actual. L'obra narra les vicissituds d'un jurat en la deliberació d'uns premis literaris. El treball finalista va ser "El clan de los afortunados" d'Ernesto Tubía Landeras, de Haro (La Rioja).

Per la seua banda, el 14 premi Dragó del Puig, destinat a reconèixer les arts literàries de l'alumnat del Puig, va premiar com el millor conte de Primària l'obra "El cofre màgic de Cebolla", presentat per Guillem Montes Maeso. La millor obra de Secundària va ser la narració titulada "El tresor de Jaume I" de Lluís Pastor Garcia.

La vetlada va comptar amb la presència de personalitats del món de l'art i de la cultura, així com dels finalistes del premi Conte, provinents de tota Espanya, i de les famílies de les xiquetes i xiquets finalistes dels premis Dragó.

També hi havia membres del jurats dels premis, com ara l'escriptora Teresa Broseta Fandos, l'escriptor Vicent Sanhermelando Bellver, la directora de la col·lecció Esplai de l'editorial Bullent i professora de valencià Pilar Puchades Quiles, la poeta i professora de Llengua i Literatura Macarena Tabacco Vilar, el periodista i novel·lista Bernardo Carrión Rojo i el dramaturg Adrián Novella Sanvictorino.

El sopar va ser amenitzat per un espectacle de màgia i humor en homenatge a Joan Brossa a càrrec de Jordi Cambras.

Destacats