Juliol Jove, una setmana de participació juvenil al Puig

Guardar

img_3328
img_3328

La regidoria de Joventut del Puig de Santa Maria ha oferit, per  segon any consecutiu, una setmana sencera de diversió i participació mitjançant activitats d'oci educatiu per als joves. Accions lúdiques i gratuïtes realitzades tant a l'Espai Jove com al poliesportiu municipal La Pedrera que han atret a més de 200 joves de la localitat.

img_3358Al Juliol Jove d'enguany hi ha hagut tallers de fotografia, còctels saludables, smoothies, una exhibició de street work out i calistènia, una trobada de jocs de rol i un torneig de soft combat. En total, s'han celebrat un bon grapat d'activitats d'oci diferents i creatives on els i les joves han pogut participar en la seua organització i gaudir aprenent, compartint i experimentant.

Des de Joventut destaquen la col•laboració del grup de xavals que han organitzat i participat en les activitats relacionades amb el soft combat, que és un tipus de combat medieval esportiu, així com amb el taller de jocs de rols. Ells mateixos han organitzat, desenvolupat i avaluat totes les activitats, creant un projecte dissenyat per ells des de la base, amb un nivell d'implicació i responsabilitat que ha fet possible el gran èxit que han tingut, encara que per als tècnics municipals l'important no és només el resultat, sinó tot allò que han après en el procés de participació.

L'objectiu del Juliol Jove és doble. D'una banda, tracta de promoure un oci saludable i no consumista entre els i les joves. De l'altra, els ajuda a adquirir noves competències, aptituds i motivacions.

Al capdavall, el que es pretén des de l'Ajuntament és fomentar la participació juvenil i convertir als i les joves en protagonistes actius de la seua vida. És un enfocament que cerca empoderar als joves per a què siguen autònoms i actius.

L'organització agraeix a la regidoria d'Esports del Puig la seua col•laboració i la cessió d'espais per poder dur a terme algunes activitats.

Destacats