El Puig reconeix la figura dels esportistes Llorenç Frechina i Vicente Romero

Guardar

P2151252
P2151252

El municipi del Puig va bolcar-se amb l’esport local el passat divendres 15 de febrer en la celebració de la segona Gala municipal de l’Esport, una iniciativa impulsada per l’Ajuntament que dóna a conèixer i ret homenatge als esportistes més importants de la localitat, així com les persones i entitats esportives locals que hagen despuntat en cada temporada.

L’alcaldessa Luisa Salvador va recalcar "el compromís del nostre poble amb l’esport” en un any en què “estarem en el centre d’atenció amb la nostra participació en un esdeveniment de repercussió mundial com La Vuelta 2019”.

Per la seua banda, el regidor d’Esports Fernando Checa va posar en valor "el gran treball dut a terme pels clubs, entitats i esportistes locals” i va celebrar "la tasca del Consell municipal d’Esports”, un organisme creat per l’actual Equip de Govern amb la participació de totes les entitats i clubs esportius “per dinamitzar i potenciar les múltiples accions esportives locals".

Centenars de persones van aplegar-se al pavelló cobert del poliesportiu La Pedrera en una vetlada que va comptar amb una exhibició del club de gimnàstica rítmica del Puig i un espectacle d’acrobàcies circenses i que va finalitzar amb un càtering amenitzat per la música del grup de jazz Cowar’s.

La gala de l’esport local va homenatjar dues figures importants: el jugador de frontenis Llorenç Frechina Gimeno, triple campió d’Espanya i diverses vegades campió autonòmic, i Vicente Romero, doble campeó mundial (per equip i individual) de pesca mar costa en la categoria màsters. Ambdós van rebre un premi Pedrera 2018 de mans de l’alcaldessa Luisa Salvador i el regidor d’Esports Fernando Checa, en reconeixement a la seua trajectòria esportiva.

El premi que otorguen els clubs i les entitats esportives locals al millor esportista de la temporada passada va recaure en la gimnasta rítmica Elena Oriola, campiona provincial de copa base individual al Campionat d’Espanya Base de Gimnàstica Rítimica que, entre molts altres mèrits, s’ha col·locat entre les primeres 20 classificades a Guadalajara 2018, obtenint la 3 millor nota en execució. Per la seua banda, la Penya Pilotaris Amics del Frontó El Puig va repetir per segon any consecutiu com la millor entitat esportiva local.

A més dels premis otorgats per l’Ajuntament i el Consell d’Esports, cada club esportiu va lliurar una menció honorífica a qui considerava que la mereixia en reconeixement a la seua llavor i dedicació pel club o pels èxits esportius aconseguits en el passat o el present. Este va ser el palmarès:

Club Puig Frontenis: Juan Pedro Pastor. El Puig CE: Nacho GonzálezClub de Tenis El Puig: Pedro OrtegaClub Fútbol Sala Playas El Puig: Daniel RubioClub Hockey Dragons CP Puig: mención a todos los padres y madres.Club de Atletismo Corre que t'Agafe: Ramón Paula.Triatlón Tridimonis: Iker LópezClub Agility La Huella: Alonso Barreña y Kira (Border Collie)Peña Pilotaris Amics del Frontó El Puig: Carlos Piquer.Club Colombicultura El Puig: Higinio Peris.Club de Gimnasia Rítimca El Puig: conjunto infantil nivel federación: Lucía Martín, Alexandra Venancio. Martina Serrano, Carla Montalt y Paula Brunet.

Destacats