El Puig organitza una visita guiada per les trinxeres de la Guerra Civil

El recorregut tindrà lloc el 14 i 28 de juliol, a més del 11 i 25 d'agost, sota un preu de dos euros.

Guardar

Trincheras El Puig.
Trincheras El Puig.

Si alguna cosa té el nostre país, és història. Els senyals de la Guerra Civil àdhuc persisteixen en el nostre dia, i no ens referim a les simbòliques, que alguns encara discutiran, sinó a les físiques. En la primavera de 1938 les tropes franquistes avançaven de forma imparable cap a València. Davant aquesta situació, el Govern Republicà va haver d'adaptar una altra estratègia per a preservar la ciutat i van optar per construir una línia defensiva.

Aquesta, que és coneguda com El Puig-Els Caragols, té una deixaria anar de 26 quilòmetres i va des del Puig fins a Riba-roja de Túria. Per a aquells amants de la història que no tenen suficient amb llegir el que va esdevenir en eixes trinxeres, l'Ajuntament del Puig organitza una visita guiada per les edificacions.

El recorregut tindrà lloc el 14 i 28 de juliol, a més de l'11 i 25 d'agost, i diversos dies a partir de setembre. La ruta dura una hora i mitja i comença des de l'Església del Monestir de la localitat.

Amb un preu de tan sols dos euros, gratuït per a menors de 14 anys i veïns del Puig, podreu transportar-vos a 1938. Per a poder gaudir de la visita, s'ha de reservar amb antelació per e-mail: elpuig@touristinfo.net.

Així que poseu-vos sabates còmodes i deixeu volar la vostra imaginació per les trinxeres i refugis que van presenciar el conflicte bèl·lic més gran que ha patit Espanya, sent conscients que la història està per a no repetir els mateixos errors.

Destacats