El Puig es prepara la recuperació econòmica amb el pla 'RE-GENERA'

El Puig proposa mesures d'alleujament i ajudes per al comerç, les empreses i els autònoms de la localitat

Guardar

el-puig
el-puig

El Puig avança cap a la recuperació econòmica i social després de passar els moments més difícils de la crisi sanitària. Tots els grups polítics han col·laborat amb l'equip de govern per a aprovar un paquet de mesures que s'han considerat necessàries "per a ajudar al comerç local, als autònoms i als professionals per a eixir com més prompte millor d'aquesta greu crisi". D'aquesta manera, El Puig ha presentat el pla 'RE-GENERA EL PUIG', amb una sèrie de mesures que es posaran en marxa en el menor temps possible.

Així, el paquet de mesures aprovat consisteix en la modificació del pressupost per a dotar de finançament les noves partides pressupostàries Covid-19; l'augment de les ajudes socials als col·lectius més vulnerables afectats per aquesta crisi sanitària; o la creació de la Comissió Municipal Covid-19 composta per tots els partits polítics amb representació municipal.

Més enfocat a l'impuls del comerç local, El Puig proposa l'exempció del pagament de la taxa de les terrasses a bars, restaurant i hotels durant el 2020, així com l'ampliació de terrasses; l'exempció de la taxa del mercat municipal durant 2020; i l'ajornament del pagament tant de l'IBI, com dels impostos municipals de maig (guals, ivtm i fem).

Així mateix, es llançaran subvencions de 750 euros als comerços que hagen patit cessament d'activitat durant l'estat d'alarma i de 375 euros per a aquells comerços que hagen tingut un 25% de pèrdues. A més, per a dinamitzar el comerç de la localitat, es lliurarà ajudes de 200 euros, que es justificarà amb la compra de materials de protecció contra el coronavirus.

D'altra banda, es preveu la devolució dels cursos i tallers municipals pagats que no s'hagen celebrat, així com la devolució o anul·lació de les taxes de l'ajuntament per a les empreses de nova creació que hagen presentat o presenten la seua llicència en 2020. Tots els dubtes sobre aquest tema s'aclariran en una finestra única d'assessorament que es crearà per a tal fi. A més, el govern municipal comprarà, de manera exclusiva, a comerços, empreses i autònoms de la localitat, sempre que compten amb el producte buscat.

Finalment, per a garantir la seguretat, es farà lliurament de packs de guants, mascaretes i gels desinfectants als comerços amb venda al públic; es repartiran mascaretes a tota la població; s'instal·laran equips de protecció individual en l'administració; i es netejarà i desinfectarà els centres municipals, els centres educatius i els punts d'espera del transport públic.

Destacats