El Puig consolida les seues jornades gastronòmiques amb una oferta que combina tradició i innovació

Guardar

Real_Monasterio_de_Santa_María_del_Puig
Real_Monasterio_de_Santa_María_del_Puig

A pocs quilòmetres de València es troba el municipi de El Puig ric en gastronomia i història, amb una infinitat de possibilitats per a gaudir d'una jornada plena de propostes.

Per això l'Ajuntament del Puig i el sector hostaler de la localitat, han impulsat la XII edició de les seues Jornades Gastronòmiques on es combina la bona taula amb la cultura, mostrant nombrosos plans d'interés.

Amb aquestes jornades, que s'han consolidat gràcies a la seua aposta per la cuina mediterrània i saludable elaborada amb productes de proximitat de l'horta valenciana, es posa en relleu la preocupació i vinculació de Turisme del Puig pels productes autòctons i la defensa del territori.

En la present edició participen set restaurants, concretament, Alhacena, Noray, L'hort de Santa María, Finca San José, L'aigua fresca, Anavi i Ostende amb uns menús que oscil·len entre els 23 i els 28 euros i que ofereixen una cuina que fusiona la tradició culinària amb la innovació gastronòmica dels xefs en constant evolució.

Les jornades que en tot moment fomenten la utilització de productes amb Denominació d'Origen Comunitat Valenciana, està secundada per L'Exquissit Mediterràni, marca gastronòmica impulsada per Turisme Comunitat Valenciana per a potenciar la riquesa culinària d'aquesta comunitat autònoma.

Com a novetat enguany, als comensals se'ls obsequiarà un detall de benvinguda com a agraïment al suport que brinden a aquesta iniciativa en la qual també col·labora la FEHV (Federació Empresarial Hosteleria de València).

Les jornades, que es desenvolupen del 13 de juliol al 2 d'agost, poden combinar-se amb rutes turístiques, que demostren la importància d'aquest municipi en el desenvolupament de la història de València al llarg de diferents segles. Així, des de l'àrea de Turisme s'han plantejat les següents rutes: La petjada de Jaume I al Puig, Ruta Teatralitzada "L'espasa perduda de Jaume I", Cavallers i princeses (enfocada a nens), Refugis i Trinxeres, Cartoixana d'Llaura Christi, el Real Monestir de Santa María del Puig i el Museu de la Impremta i les arts gràfiques.

D'igual manera, es pot combinar el sopar amb les actuacions del XX Juliol Musical que se celebra en el recinte del Monestir del Puig del 22 al 25 de juliol. Així el dia 22 tindrà lloc "Amura", el 23 "Paganini" de Yllana Teatre, el 24 "Peix enamorat" de la Borriana Big band i el 25, la Va unir Musical Santa María del Puig.

Les rutes estan supeditades al calendari i aforament establert per Turisme del Puig per la qual cosa és imprescindible reservar en el telèfon 961959029 o en el whatsapp 607229715; www.elpuigturistico.es. D'igual manera, en els restaurants també haurà de reservar-se per a atendre qüestions d'aforament i seguretat.

Destacats